Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Den diabetu ve Vítkovické nemocnici skloubí prevenci a dobročinnost

11.11.2015

Ten, kdo má obavy z cukrovky, určitě nepromešká příležitost debatovat o této nemoci s odborníky Na Dni diabetu s NADACÍ AGEL, který proběhne v pátek 13. listopadu, si mohou zájemci nechat změřit hladinu krevního cukru, změřit krevní tlak nebo se poradit o správné životosprávě. Akci pořádá Vítkovická nemocnice spolu s NADACÍ AGEL.

„Chtěli bychom v tento den připomenout a zvýšit povědomí široké veřejnosti o všech typech diabetu. Cílem akce je především upozornit na závažnost diabetu (cukrovky) 2. typu, který často souvisí s nezdravým životním stylem a který můžeme včasným odhalením a prevenci ovlivnit,“ říká Xenie Gašparová, manažerka ošetřovatelské péče Vítkovické nemocnice, která se na organizaci Dne diabetu s NADACÍ AGEL podílí.

Zváni jsou tedy diabetici i zájemci, kteří chtějí o této chorobě získat informace přímo od specialistů. Pro příchozí je připraveno měření hladiny krevního cukru a krevního tlaku a odborné konzultace o správné životosprávě. Lékárna AGEL připravila prezentaci přípravků vhodných pro diabetiky.

Během celého dopoledne se budou moci zájemci podrobně seznámit s prací NADACE AGEL, podpořit její činnost zakoupením drobného upomínkového předmětu i třeba jen symbolicky přispět dobré věci. “Chceme být blíže lidem a chceme, aby o nás měli co nejvíce informací, proto jim budeme připraveni zodpovědět veškeré otázky, případně i rádi na místě pomůžeme vyplnit nadační formulář,“ prozradila výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová.

„Zveme všechny zájemce, kteří se chtějí dovědět něco o cukrovce, i ty, kteří se zajímají o charitu a pomoc bližním. Věříme, že se nám podaří zvýšit povědomí o této zákeřné nemoci a podpořit činnost nadace naší skupiny,“ dodává Xenie Gašparová.

Den prevence diabetu proběhne 13. listopadu v prostorách Lékárny AGEL ve Vítkovické nemocnici od 10:00 do 14:00 hodin.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: