Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Výjimečné datum 29. února bude mít v rodném listě i šest miminek narozených ve Vítkovické Nemocnici

1.3.2016

Ondřej, Natálie, Emma, Kristýna, Eliáš a Ha Phuong. To jsou jména čerstvě narozených miminek z porodnice Vítkovické nemocnice, která budou mít ve svém rodném listě výjimečné datum 29. února. Tento přestupný den se v kalendářích vyskytuje jednou za 4 roky, a právě rok 2016 je jedním z nich.

Prvním miminkem, které přišlo ve Vítkovické nemocnici na svět v magické datum 29. února 2016, byl malý Ondřej, a to již v 8:17 ráno. Následovala jej Natálie, Emma, Kristýna, Eliáš a nakonec Ha Phuong, která přišla na svět minutu před 15. hodinou. Pět ze šesti maminek přijelo do Vítkovické nemocnice z Ostravy, šestá rodička pak dorazila rodit až z Orlové.

Vítkovická nemocnice v Ostravě disponuje regionálně vyhledávanou porodnicí s titulem Baby Friendly Hospital, která razí vstřícný přístup k dětem a výrazně podporuje kojení. Mimo jiné porodnice umožňuje alternativní metody vedení porodu, má zaveden systém rooming-in, organizuje kurzy pro těhotné ženy a pořádá i přednášky pro stávající maminky. V roce 2015 si ji i díky tomu vybralo k porodu čtrnáct set maminek z Ostravska a širokého okolí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: