Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice nabízí cvičení k prevenci bolestí zad dětem i seniorům

11.5.2016

Špatné držení těla a bolesti zad dnes trápí populaci napříč věkovými skupinami, a dokonce již děti v mladším školním věku v tomto nejsou výjimkou. Nemluvě pak o dospělých a seniorech, kteří tráví většinu dne u počítače či televize. Zájemci jakéhokoliv věku ale nyní mohou najít úlevu ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice nově otevírá kurzy cvičení pro děti i pro dospělé.

„Bolesti zad a špatné držení těla se dnes objevují ve stále nižším věku, a navíc z daleka ne jen u dětí, které nesportují. Naopak, právě sportující děti trápí bolestivá záda stejně často jako ty, které tráví většinu dne u počítače. Dnes je totiž trendem trénovat už ve školním věku několikrát týdně jeden sport, což znamená nepřiměřenou jednostrannou zátěž, která se nutně musí projevit,“ varuje fyzioterapeutka Vítkovické nemocnice Bc. Pavla Kusynová Vichnarová.

Pro mladší i starší školáky proto nyní Vítkovická nemocnice otevřela nové preventivní kurzy, které jsou založeny na přirozeném pohybu a cvičení formou hry. Cvičební programy vychází z přirozeného pohybu, kombinují prvky moderní rehabilitace, bojových umění a sportovní průpravy. „Děti dnes tráví venku daleko méně času, a navíc je často my dospělí umírňujeme, aby byly opatrné, nikam nelezly, neběhaly. To je ale velká škoda, protože právě takto přirozeně se nejlépe posílí hluboký stabilizační systém, který je základem správného držení těla,“ vysvětluje fyzioterapeutka s tím, že typickým projevem vadného držení těla jsou kulatá záda, hrbení se, ochablé břicho nebo vystrčený zadek, jejichž výsledkem jsou dříve nebo později bolesti zad a hlavy.

Zájemci o cvičení mohou do Vítkovické nemocnice přicházet i bez doporučení, a to na hodinové cvičební lekce, které probíhají vždy v pondělky a středy. Pro mladší děti ve věku 6 až 10 let jsou vyhrazeny termíny v pondělky od 15:30 a ve středy od 15:30 či 16:30, pro starší děti ve věku 11 až 15 let pak pondělní termíny od 14:30 a 16:30 a středeční termín ve 14:30. Cena jedné lekce je 80 korun.

Dospělí si pak mohou vybírat mezi cvičením v bazénu a v tělocvičně. Skupinové cvičení v tělocvičně pro dospělé a seniory probíhá v pondělky a středy v 9:30, v bazénu pak v pondělky a středy ve 13:30. Cena jedné lekce v tělocvičně je 60 korun, v bazénu pak 85 korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: