Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Letní provoz plicního oddělení Vítkovické nemocnice

23.5.2016

V období letních prázdnin dojde z provozních důvodů k omezení provozu lůžkové části plicního oddělení. V termínu od 18. června do 31. srpna 2016 zde budou probíhat stavební úpravy a revize technologií. Plicní ambulance budou pacientům k dispozici i nadále.

Péče o spádové pacienty plicního oddělení bude v tomto období zajištěna na interním oddělení Vítkovické nemocnice, pro pacienty především s nádorovým onemocněním pak v Nemocnici Nový Jičín. S nemocnicí Nový Jičín máme dohodu též pro hospitalizace nenádorových plicních onemocnění. Pacienti s akutními respiračními potížemi mají stále také možnost obracet se na Kliniku plicních nemocí a tuberkulózy Fakultní nemocnice Ostrava s lůžkovou kapacitou či na Plicní oddělení Městské nemocnice Ostrava.

„Rozhodli jsme se využít letního období, kdy pravidelně hospitalizujeme zhruba o polovinu pacientů méně než během zimního období, k  opravám, které budova plicního oddělení již nutně potřebovala. Péče o pacienty bude zajištěna kombinací ambulantního režimu, hospitalizací na interním oddělení a ve spolupráci s okolními nemocnicemi,“ uvedla předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice MUDr. Marie Marsová, MBA.

Během letního období budou pacientům i nadále k dispozici dvě plicní ambulance a ambulance bronchologie. „Předem se omlouváme za omezení a děkujeme za pochopení. Věřím, že od 1.září bude oddělení v pořádku,“ doplnila MUDr. Marsová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: