Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Jubilejní 10. ročník konference Ostrava Live Endoscopy zacílí na endoskopii u dětí i endoskopie žlučových cest

14.6.2016

Odborníci na problematiku terapeutické endoskopie trávicího ústrojí z celé Evropy se sjedou již tento pátek 17. června do Ostravy, a to na jubilejní desátý ročník konference Ostrava Live Endoscopy. Stěžejními tématy mezinárodní konference budou tentokrát endoskopie u dětí a endoskopie žlučových cest, neboli cholangioskopie. Hlavní programovou náplní konference přitom budou živé přenosy zákroků z Centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice, která je společně se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL a Lékařskou fakultou Ostravské univerzity organizátorem akce.

Místem konání konference Ostrava Live Endoscopy budou prostory Clarion Congress Hotelu Ostrava, přesto její zaměření bude maximálně praktické. Součástí konference totiž budou již tradičně i živé audiovizuální přenosy z operačních sálů Vítkovické nemocnice. Ve čtyřech blocích uvidí účastníci celkem patnáctku výkonů z pěti různých operačních sálů. „Odborný program zahrne celkem čtyři bloky audiovizuálních přenosů z Centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice, takže přestože účastníci budou sedět v konferenčních prostorách, v reálném čase budou moci sledovat reálné zákroky, které budou v danou chvíli probíhat v naší nemocnici,“ vysvětluje primář vítkovického centra MUDr. Ondřej Urban, PhD.

Stěžejními tématy letošního ročníku budou endoskopické zákroky u pacientů v dětském věku a také cholangioskopie, tedy endoskopie žlučových cest a vývodu slinivky břišní. Hlavními hosty konference budou letos doc. MUDr. Jiří Bronský, Ph.D., z Fakultní nemocnice Motol Praha, který nabídne přednášku na téma Specifika digestivní endoskopie u dětí, nebo také Urban Arnelo, M.D., Ph.D. z centra chirurgické endoskopie Karolinska Institutet ve švédském Stockholmu, přední Evropský odborník na vyšetření žlučových cest.

Konference určená zájemcům z řad lékařů i nelékařských zdravotnických pracovníků odstartuje 17. června v 8:30 a hodin a potrvá do 17 hodin. Následně si účastníci v rámci doprovodného programu budou moci prohlédnout například ostravský Důl Hlubina či Dolní oblast Vítkovice, nebo strávit příjemné chvíle na exkurzi a společenském večeru na Zámku Zábřeh.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: