Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Srdce českých pacientů získala zdravotní sestra z Vítkovické nemocnice

2.3.2018

Obrovského úspěchu dosáhla staniční sestra následné lůžkové péče Vítkovické nemocnice v Ostravě Lenka Holubová, která včera večer v pražském divadle Hybernia získala titul Sestra mého srdce. Ocenění získala díky tisícům hlasujících pacientů, kteří ji ve veřejné soutěži podpořili svými hlasy. Lenka Holubová během včerejšího galavečera získala také ocenění odborné veřejnosti, a to 3. místo v kategorii Sestra v přímé ošetřovatelské péči.

Odborná porota soutěže Sestra roku, kterou každoročně vyhlašuje vydavatelství Mladá fronta, vybrala paní Lenku Holubovou do nejužšího výběru sedmi kandidátek ze stovek zaslaných přihlášek z celé České republiky. Široká veřejnost pak svými hlasy během ledna a února na internetu hlasovala pro sestru svého srdce. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří mě svým hlasem podpořili. Jen díky nim zažívám pocity, které nelze ani popsat slovy,“ uvedla krátce po převzetí ceny paní Lenka Holubová, která uspěla také v hodnocení odborné veřejnosti, a to v kategorii Sestra v přímé ošetřovatelské péči.

„Obě ceny pro mne mají obrovskou hodnotu, velmi si jich vážím,“ doplnila Lenka Holubová a na otázku, zda se pro ni nyní se získanými tituly něco změní, s úsměvem odpověděla: „Absolutně nic, budu stejná jako dosud. Už se velmi těším, až přijedu zpět do Ostravy do práce za svými pacienty.“ 

Lenka Holubová pracuje ve Vítkovické nemocnici, která patří do skupiny AGEL, již 25 let. Je to žena, která se už jako „zdravotní sestra narodila“. V roce 2013 byla pověřena vybudováním zcela nového oddělení – oddělení následné péče, kde se doléčují především pacienti po cévních mozkových příhodách. Využívají jej ale i ostatní oddělení Vítkovické nemocnice k doléčení svých pacientů. Díky výborným referencím jsou zde ochotně přijímáni k hospitalizaci i pacienti z jiných zdravotnických zařízení Moravskoslezského kraje.

I přes náročnou každodenní práci se Lenka Holubová systematicky vzdělává v ošetřovatelské péči o gerontologické a dlouhodobě nemocné pacienty. Je zářným příkladem, jak mladé sestry a ošetřovatelky naučit zůstat péči o seniory a dlouhodobě nemocné věrné. Lenka Holubová má dvě dospělé děti a těší se z vnoučka Martínka. Pokud jí čas dovolí, věnuje se cestování, horské turistice a cyklistice.

Ocenění Sestra roku je tradiční a prestižní událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala MgA. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, dále Ministerstvo Zdravotnictví ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a primátorka hl. města Prahy. Odborným garantem soutěže je Česká asociace sester.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: