Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Studentky Střední zdravotnické školy AGEL předčítaly na Den dětí v nemocnici pohádky

1.6.2018

První červen patří již tradičně oslavám Dne dětí, a to napříč školami, školkami, domácnostmi a dokonce i zdravotnickými zařízeními. Výjimkou není ani Vítkovická nemocnice v Ostravě, kam v pátek 1. června přišly malým pacientům předčítat pohádky dobrovolnice z řad studentů Střední zdravotnické školy AGEL. Zhruba desítka dětských pacientů si poslechla příběhy o Sněhurce, Ošklivém káčátku nebo Mauglím a nechyběly ani drobné dárečky.

„Čtení je skvělou příležitostí nejen pro rozvoj představivosti, rozvíjení slovní zásoby a kreativity, ale také rozšiřování znalostí. Díky nenáročnosti je navíc ideální právě pro hospitalizované děti, které se musejí po fyzické stránce šetřit. Jako aktivita k oslavě Dne dětí je tedy pro naše malé pacienty přímo ideální,“ hodnotí primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský s tím, že pro hospitalizované děti jsou podobné aktivity nesmírně důležité, neboť je propojují s děním mimo nemocnici a pomáhají jim po psychické stránce.

Desítce hospitalizovaných dětí přišly číst studentky Střední zdravotnické školy AGEL, které si v rámci dobrovolnické činnosti pro děti připravily četbu známých pohádek. „Bylo to super, moc se mi to líbilo, děti byly skvělé. Pokud budu mít tu možnost i v příštím roce, určitě se ráda zapojím znovu,“ hodnotí svou účast Adéla Červená, jedna ze studentek prvního ročníku AGEL Střední zdravotnické školy.

Pozitivně akci hodnotí i zdravotníci z dětského oddělení. „Byť dnešní době vládnou moderní technologie, děti čtení stále milují, a zejména ty školní možná dokonce ještě více, než dříve. Lidský hlas i fyzická přítomnost totiž dodává pocit bezpečí a blízkosti, která může dětem v dnešní elektronické době chybět,“ vysvětluje primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský.

Kromě dopoledního studentského čtení přitom na malé pacienty Vítkovické nemocnice v rámci oslav Dne dětí čekalo i tvoření na téma přečtených pohádek a následné zábavné odpoledne s dobrovolníky z organizace ADRA.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: