Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Petra Chromková z Vítkovické nemocnice získala ocenění nejlepší porodní asistentka i sestra veřejnosti

2.11.2018

Velkého úspěchu dosáhla včera Mgr. Petra Chromková, staniční sestra porodních sálů gynekologicko-porodnického oddělení Vítkovické nemocnice. V soutěži Moravskoslezská sestra 2018 odborná porota udělila Petře Chromkové ocenění nejlepší porodní asistentka a navíc zvítězila i ve veřejném hlasování v kategorii Sestra veřejnosti. Vyhlášení výsledků prestižní soutěže a předání ocenění proběhlo na slavnostním galavečeru v aule Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

„Je to úžasné a nepopsatelné. Na slavnostní večer jsem šla s velkými obavami, se strachem i se závazkem, v očekávání. Konkurence byla velká, a i když další oceněné sestry neznám, všechny byly milé a měly velmi zajímavé medailonky. Takže pro mne bylo vše do poslední chvíle napínavé a vyhlášení výsledků bylo pro mne překvapivé. Když jsem šla pro ocenění, tak jsem měla srdce až v krku,“ řekla Petra Chromková, kterou na slavnostní večer kromě tří dětí doprovodily i sestřičky a lékařky z gynekologicko-porodnického oddělení, a večera se zúčastnil také ředitel Vítkovické nemocnice MUDr. Stanislav Jackanin.

 

Blahopřání zaznělo i od vedení Vítkovické nemocnice: „Ocenění vnímáme především jako ocenění obětavosti a dlouholeté práce Mgr. Petry Chromkové. Určitě to je satisfakce za její dennodenní nasazení a lidský přístup k rodičkám Vítkovické nemocnice. Paní staniční je vnímaná jako vynikající odborník také mezi jejími spolupracovníky, a to nejen sestřičkami,
ale i lékaři.  Je to člověk na svém místě, mimořádně oddaný své profesi. Jsme proto velmi hrdí, že byla takto oceněna právě ona,“
řekl ředitel Vítkovické nemocnice MUDr. Stanislav Jackanin.

 

Petra Chromková je staniční sestrou porodnice Vítkovické nemocnice již 9 let a má velký podíl na komplexní modernizaci porodnice Vítkovické nemocnice, kde nyní porodní sály nabízí rodičkám maximální komfort. Petra Chromková se zasloužila o to, že porodnice ve Vítkovicích není vyhledávaná pouze z důvodu materiálního vybavení, ale především díky lidskému přístupu v příjemném prostředí a respektování přání rodiček.

 

Čtvrtý ročník ankety Moravskoslezská sestra 2018 pořádal odbor zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Akce se konala pod záštitou ministra zdravotnictví, hejtmana Moravskoslezského kraje a odbornou záštitou prezidentky České asociace sester. Soutěžilo se v pěti kategoriích - sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka, ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. O vítězce či vítězi šesté kategorie - sestra veřejnosti, pak rozhodli obyvatelé regionu.

 

Generálním partnerem celé soutěže Moravskoslezská sestra – a to již počtvrté – byla společnost AGEL Trade. „Obětavé a náročné práce zdravotnických pracovníků si vážíme a chceme se podílet na zvýšení prestiže tohoto povolání, které je dlouhodobě podceňováno,” uvedl jednatel společnosti AGEL Trade Ing. Tomáš Lyžbicki.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: