Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nový rentgen nabízí pacientům Vítkovické nemocnice pohodlí i kratší čekací doby

3.12.2018

Vysoký komfort pacientů i velmi kvalitní obraz nabízí nový rentgen Digital Diagnost 4.2, který pořídila za necelých šest miliónů korun Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL. Zakoupením nového přístroje navíc nemocnice zkrátila i čekací dobu na rentgenové vyšetření.

„Díky novému rentgenu se zrychlil celý proces snímkování. Například načtení snímků jedné projekce trvá nyní jen 20 sekund, dříve načtení CR kazety v digitizéru zabralo dvě minuty. Tím se významně zkrátilo čekání pacientů na vyšetření,“ vysvětlil MUDr. Jaroslav Krátký, primář Radiologického oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě.

Mezi dalšími výhodami jmenoval například skutečnost, že vyšetřovací stůl nového rentgenu je takzvaného elevačního typu, takže díky jeho posunu nahoru i dolů se i imobilní pacienti snadněji umisťují do vyšetřovací polohy.

„Nově provádíme snímkování celé páteře nebo celých dolních končetin ve stoje z ortopedických indikací díky tzv. trackingu, kdy lampa u vertigrafu popojíždí a sklání se. Výsledné snímky se pak připojují kontinuálně k sobě. Tím dostáváme nepřerušený obraz celé snímkované krajiny,“ řekl primář MUDr. Jaroslav Krátký s tím, že starý rentgen toto neumožňoval.

Nový přístroj Digital Diagnost nabízí navíc velmi kvalitní obraz, automatický záznam dávky ionizujícího záření, přednastavené vyšetřovací protokoly a velmi příjemné uživatelské prostředí ovládací konzoly.

Tato plně digitalizovaná vyšetřovna se skládá ze snímkovacího stolu, vertigrafu pro snímkování vstoje i vsedě a stropního závěsu rentgenové lampy. Stůl i vertigraf jsou vybaveny pevnými detektory, navíc je k dispozici ještě samostatný detektor pro snímkování v nestandardních polohách, například když pacient musí zůstat na lůžku. Systém SkyPlate umožňuje přes WiFi přenos obrazů na pracovní stanici a do nemocničního digitálního archivu.

Ročně tímto pracovištěm ve Vítkovické nemocnici projde asi 15 tisíc pacientů, nejčastěji z ambulancí, kterým se pořizuje rentgen plic, břicha, páteře, kloubů či vedlejších dutin nosních. Vyšetřovna slouží pro ambulantní nechirurgické pacienty nemocnice i z terénních spádových ambulancí a pacienty z lůžkové části nemocnice a pro dobu pohotovostí. Do budoucna by měla být obdobným zařízením vybavena i vyšetřovna u chirurgické ambulance.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: