Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Prvním miminkem Vítkovické nemocnice je chlapec Matteo

1.1.2019

Prvním miminkem narozeným v roce 2019 ve Vítkovické nemocnici, a zároveň i prvním miminkem narozeným v porodnicích skupiny AGEL v Moravskoslezském kraji, je chlapec Matteo. Narodil se v čase 1:38 s porodní váhou 3200 gramů a mírou 49 centimetrů. Jeho maminka, první rodička letošního roku, přijela do porodnice rodit z obce Markvartovice na Hlučínsku.

Patnáctikilometrová cesta, kterou letošní první rodička absolvovala, přitom není u nastávajících maminek ve Vítkovické nemocnici nijak výjimečná. Maminky zde totiž zdaleka nepřijíždějí jen z Ostravy a nejbližšího okolí, ale naopak běžně cestují z Opavy, Bohumína, Havířova, Třince, Českého Těšína či Nového Jičína.

Porodnice Vítkovické nemocnice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: