Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pacienti Vítkovické nemocnice mají vlastní knihobudku

22.3.2019

Knihobudky, miniknihovny, veřejné knihovničky. Takto jsou obvykle označována místa pro volné a bezplatné půjčování a sdílení knih, kterých je v Česku stále více. Jedno takové nově vzniklo i v nemocničním prostředí ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. K dispozici je zde na chirurgickém oddělení a slouží pacientům i jejich návštěvám.

Iniciátorkou myšlenky sdílení knih a vzniku knihobudky na chirurgickém lůžkovém oddělení byla vrchní sestra oddělení Bc. Nina Hrtanová, která dlouhodobě usiluje o zvelebování oddělení a lepší služby pro pacienty. „Právě v nemocničním prostředí člověk nejvíce potřebuje přijít na jiné myšlenky nebo si i zkrátit dlouhou chvíli, takže zřízení knihobudky se přímo nabízelo,“ říká Bc. Nina Hrtanová, vrchní sestra chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice. 

Princip fungování knihobudky je jednoduchý. Pacienti, ale i jejich návštěvy se mohou do knihy začíst na lavičce chodbě oddělení, odnést si ji na pokoj, ale třeba i domů - a na oplátku přinést jinou knihu, kterou již nepotřebují, nebo o kterou se chtějí s ostatními podělit. První exempláře přitom do knihobudky získalo oddělení od Nadace Pavla Novotného a také ze zásob samotných zaměstnanců oddělení.

Lidé si knihobudku od prvního dne pochvalují, je to pro ně příjemná změna,“ shrnuje Nina Hrtanová s tím, že v budoucnu by mohly přibýt knihobudky i na dalších odděleních.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: