Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Odborníci Vítkovické nemocnice nabídnou speciální konzultace ke Světovému dni pomočování

13.5.2019

Pomočování provází lidstvo po celou dobu jeho existence a také v současnosti patří k nejčastějším dlouhodobým obtížím dětského věku. Ačkoliv se nejedná o zdravotně závažné onemocnění, pomočování stresuje dítě i jeho rodinu a narušuje běžné společenské aktivity.

Ačkoliv není noční „počůrávání“ z medicínského hlediska závažným onemocněním, jedná se o vysoce stresující jev, který může být rovněž příčinou psychických problémů dětí. Přetrvávají-li potíže s pomočováním i po 5. roce věku, doporučují odborníci tento problém řešit. K příležitosti Světového dne pomočování nabídne Vítkovická nemocnice v Ostravě speciální konzultace, a to ve čtvrtek 23. května v dětské nefrologické ambulanci (v přízemí budovy I) od 7 do 11 hodin. Ke konzultaci je nutné se telefonicky objednat na čísle 59 563 35 51.

 „Rodiče by se neměli bát a stydět řešit problém svého potomka s praktickým lékařem pro děti a dorost, v dětské nefrologické či urologické ambulanci,“ uvádí MUDr. Jana Geržová z dětské nefrologické ambulance Vítkovické nemocnice.

V rámci individuálních konzultací, které dětská nefrologická ambulance nabídne k příležitosti Světového dne pomočování ve čtvrtek 23. května, poskytnou zdravotníci příchozím poradenství a edukační materiály o podstatě a léčbě nočního pomočování a provedou ultrazvukové vyšetření ledvin a močového měchýře a vyšetření moči.

„V případě zájmu budou moci rodiče objednat své děti k dalšímu vyšetření, kdy na základě diagnostického dotazníku a záznamu o příjmu tekutin a močení vedeném po dobu dvou dní v domácí prostředí zvolíme nejvhodnější postup léčby,“ doplňuje lékařka Jana Geržová.

Nefrologická ambulance při dětském oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě ročně ošetří 1700 dětí s nemocemi močového ústrojí a ledvin, přičemž u více než tří set z těchto pacientů se jedná o diagnózu nočního pomočování.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: