Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Společným vařením i nákupem potravin pomohou odborníci z Vítkovické nemocnice lidem zhubnout a být fit

21.11.2019

Zhubnout pod dohledem odborníků mohou zájemci ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, která je součástí skupiny AGEL. Ucelený půlroční hubnoucí program se zaměřuje nejen na stravu, ale i pohyb. Neslibuje zázraky pomocí produktů za tisíce korun, ale opravdové výsledky pod vedením odborníků – lékařů a specialistů v oborech obezitologie, nutrice a rehabilitace, kteří s klienty absolvují například i společné vaření a nákupy potravin.

Snížení hmotnosti, ale i celková změna životního stylu, právě na to je zaměřen hubnoucí program, který od listopadu rozjíždějí ve Vítkovické nemocnici. „Balíček je rozvržen do šesti měsíců a obsahuje šest konzultací v nutriční poradně, společné vaření i nákup potravin, online poradenství a individuální nastavení výživového plánu. V rámci rehabilitace získáte vstupní a výstupní vyšetření lékařem, 10 vedených lekcí fyzioterapeutem ve skupině či individuálně. A v rámci obezitologie projde zájemce vstupním a výstupním sezením s lékařem a čeká jej komplexní odběr krve na začátku i na konci programu,” popisuje ve zkratce Olga Plačková, vedoucí nutriční terapeutka Vítkovické nemocnice v Ostravě.

Odborníci připravili balíčky pro jednotlivce i skupiny, podporu účastníci programu získají jak na jednotlivých sezeních, tak online. V nutriční poradně spolu se specialistou zhodnotí stávající stravovací návyky, pitný režim i pracovní vytížení, stanoví optimální příjem energie a živin ve stravě, nastaví optimální výživový plán a rozvrhnou stravu do jídelníčku. Těšit se mohou také na lekce společného vaření a nákup s nutričním terapeutem.

„V rámci pohybového programu pak získají ucelené informace ohledně kondičního cvičení, posilování, správného stoje, jak předcházet bolestem zad, jaké používat pomůcky či jak upravit režim dne tak, abyste předcházeli přetěžování těla,“ specifikovala Olga Plačková rehabilitační část programu, který bude vytvořen jak pro snížení nadváhy, tak ke zlepšení kondice a posílení svalstva končetin i trupu, a to prostřednictvím 10 hodinových cvičení pod vedením fyzioterapeuta.

Na otázky jak fungují játra, jaká je hladina cholesterolu v krvi, jak se na nadváze může podílet nepoznaná porucha štítné žlázy či cukrovka odpoví odborník z oblasti obezitologie. „Vše můžeme zjistit při komplexním odběru krve na začátku i na konci programu nabízeného balíčku. V rámci konzultace s lékařem v obezitologické ambulanci získáte ucelené informace o jednotlivých složkách v krvi a v případě nevyhovujících výsledků začneme společně s řešením eventuální léčby,” vysvětluje Olga Plačková.

Při ukončení půlročního programu pak účastníci procházejí výstupními prohlídkami a konzultacemi, kde se hodnotí váhový úbytek, analyzuje se nastavení jídelníčku klienta, posuzuje se celkový průběh redukčního balíčku a účastník také dostanete doporučení, jak dále pokračovat samostatně ve cvičení pro udržení váhy i kondice.

Zájemci si mohou vybrat mezi skupinovým (3 999 Kč za měsíc) a individuálním půlročním balíčkem (4 999 Kč měsíčně) a přihlásit se na nezávaznou konzultaci s odborníkem Vítkovické nemocnice prostřednictvím webových stránek http://hubneme.nemocnicevitkovice.agel.cz. Každý účastník obdrží také chytré hodinky pro lepší přehled o svých výsledcích.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: