Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ostravské Angiodny upozorní na aktuální témata i prevenci cévních onemocnění

26.11.2019

Nejnovější poznatky i operační postupy, jak předejít riziku amputace nohy způsobené končetinovou ischémií či riziku hluboké žilní trombózy, ale také moderní technologie léčby prasknutí břišní a hrudní aorty prodiskutují špičkoví odborníci na kongresu VIII. Ostravské Angiodny, který pořádá ve dnech 28. až 29. listopadu v Clarion Congres Hotelu Ostrava Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL. Renomovaný kongres nabídne i oblíbené interaktivní workshopy a živé přenosy z katetrizačních sálů.

Ostravské Angiodny pravidelně reflektují aktuální a zásadní témata z oblasti angiologie, endovaskulární terapie a cévní chirurgie. „Pokaždé se snažíme témata zaměřit na aktuální otázky cévních onemocnění v podání předních kapacit. Z důvodů rapidně narůstajícímu počtu diabetiků nám exponenciálně přibývá pacientů s kritickou končetinovou ischémií a diabetickou nohou, kteří jsou ohroženi amputací končetiny. Důraz klademe i na téma včasné diagnostiky a léčby aneurysmat hrudní a břišní aorty. Proto se letos zaměříme i na nové technologie, které nám umožňují být v endovaskulární léčbě úspěšnější,“ říká MUDr. Dušan Kučera, Ph.D., MBA, primář Vaskulárního centra Vítkovické nemocnice, který považuje rané stádium diagnostiky onemocnění a miniinvazivní způsob léčby v raných stádiích onemocnění za současné trendy v oblasti léčby cévních onemocnění.

Další oborové trendy představí tři desítky špičkových lékařů. „V endovaskulární léčbě se uplatňuje přínosná léčba lékem potaženými dilatačními katetry a stenty či zavádění nových technologií k rekanalizaci akutních tepenných a žilních uzávěrů či chronických totálních okluzí, o kterých se na kongresu dozvíme více. V cévně chirurgické léčbě se zase projevuje snaha o menší invazivitu a vývoj nových materiálů cévních protéz, zaručující dlouhodobou průchodnost, o čemž také účastníci kongresu uslyší,“ láká MUDr. Dušan Kučera, Ph.D., MBA.

Problematika žilních onemocnění narůstá kvůli faktorům, jako jsou stárnoucí obyvatelstvo, sklon k obezitě a sedavý způsob života. „Navyšuje se proto skupina rizikových pacientů se vznikem hluboké žilní trombózy a plicní embolie, ale také počty pacientů se sklonem k projevům chronické žilní nedostatečnosti. Tepenným i žilním onemocněním lze přitom účinně předcházet. U obou typů onemocnění je nutné eliminovat rizikové faktory aterosklerózy, což znamená dodržovat dietu s omezením živočišných tuků, pravidelný pohyb, zákaz kouření,“ uvádí MUDr. Dušan Kučera, Ph.D., MBA s tím, že nestačí-li stravovací a pohybová opatření, léčí se vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak a cukrovka.

VIII. Ostravské Angiodny probíhají ve čtvrtek 28. listopadu od 9 do 18:15 hodin a v pátek 29. listopadu od 9 do 14:30 hodin. Další informace najdou zájemci na webových stránkách kongresu www.angio-ostrava.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: