Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Mikuláš naděluje malým i velkým pacientům ve Vítkovické nemocnici

5.12.2019

Mikulášskou nadílku s adventní atmosférou přinesl v mírném předstihu již dnes Mikuláš se svou družinou 28 pacientům oddělení následné péče a interního oddělení Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Pacienty svátečně naladilo i zpívání vánočních koled se studenty Střední zdravotnické školy AGEL, kteří v doprovodu kytary obešli jednotlivé pokoje. Nadělování pokračuje i v pátek 6. prosince na Dětském oddělení, kdy Mikuláš opět vykouzlí úsměvy a rozzářené tváře 15 dětem.

Mikulášská trojice za sebou nechávala usměvavé pacienty, které kromě své přítomnosti a sváteční nálady obdarovala i malým dárkem a přáním k Vánocům. „Každoročně zveme Mikuláše, aby nám rozveselil pacienty, kteří si nemohou užít svátky doma s rodinou a musí advent strávit v nemocnici. Letos se postaráme přibližně o polovinu pacientů i během vánočních svátků,“ popisuje Lenka Holubová, staniční sestra oddělení následné péče Vítkovické nemocnice, kde nejčastěji pobývají pacienti s interními a neurologickými diagnózami.

Ani dětské oddělení nemine mikulášská návštěva za účasti studentů Střední zdravotnické školy Ostrava, kteří dětem přinesou nadílku v pátek 6. prosince. „Záměrně nadělujeme až v pátek dopoledne, neboť čtvrtky jsou u nás operační dny a operované děti by se nadílky nemohly zúčastnit. Studentky, které k nám chodí na praxi, si připravily tematický vzdělávací program, na který pak navážeme nadělováním balíčků dětem. Během mikulášské návštěvy vždycky panuje přátelská a pohodová atmosféra, která malé pacienty rozveselí a rozptýlí je,“ říká Bohumila Lokajová, vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice s tím, že v současné době ošetřují nejčastěji děti s respiračními onemocněními a pooperační stavy plánovaných výkonů, které se někdy provádí v celkové anestezii.

Během adventu plánují na dětském oddělení Vítkovické nemocnice ještě nadělování se studenty z VOŠ PRIGO a tradiční vánoční dílničku s Adrou. Den před Štedrým dnem navštíví děti ostravští florbalisté, aby osobně předali dárky, které společně s fanoušky shromažďují během svých zápasů na Sportcentru Dubina s tím, že sbírka vyvrcholí na duel s Black Angels 20. prosince, kdy proběhne "Vánoční zápas pro dobrou věc!" Předané dárky potěší především děti, které přes Vánoce zůstávají v nemocnici. „Jsou to jen ty nejtěžší případy, zpravidla jde o okolo 5 dětí, zbytek malých pacientů se podle jejich zdravotního stavu propustí na Štědrý den dopoledne alespoň na pár hodin domů,“ uzavírá Bohumila Lokajová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: