Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

S pomocí Vítkovické nemocnice se děti vánočních kil navíc bát nemusí

9.12.2019

Vánoční kila, aneb hubneme s čokoládou Moonchocolate – tak se jmenuje předvánoční akce dětských obezitologů Vítkovické nemocnice v Ostravě, kterou uspořádají ve středu 18. prosince. Děti, které trápí kilogramy navíc, mohou přijít v tento den prokonzultovat své potíže s odborníky, a to pouze na základě předchozí telefonické objednávky, tedy bez nutnosti doložení žádanky od obvodního pediatra.

Prosinec přímo vybízí k mlsání. Balíčky plné dobrot dětem přinesl Mikuláš, v domácnostech se peče cukroví a mnozí zahajují vánoční hodování i s několikatýdenním předstihem. „Pro děti i dospělé je to nejproblematičtější období roku, pokud jde o přibírání na váze. Letos jsme se spojili s výrobci kvalitních čokolád Moonchocolate, s jejichž výpomocí chceme děti a dospívající naučit, že mlsat se dá i „zdravě“. Kvalitní čokoláda s vysokým procentem kakaa totiž obsahuje mnoho živin a také značné množství rozpustné vlákniny a minerálů,“ uvádí primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice a obezitolog MUDr. Jan Boženský s tím, že není lepší cesta, než začít korigovat špatné návyky vedoucí k obezitě již v dětském věku, dříve než se objeví i další přidružená onemocnění a zdravotní obtíže

V rámci předvánoční akce Vítkovické nemocnice je pro zájemce o konzultace vyhrazeno na středu 18. prosince celkem 20 míst. Nutné je se jen předem objednat na telefonním čísle 595 633 551. Příchozí děti čeká provedení tělesné analýzy a posouzení rizika obezity. „V případě vysokého rizika jim pak bude nabídnuta pomoc v rámci dětské obezitologické ambulance. Pokud navíc zjistíme výskyt obezity i v rodině, budou rodiče informováni o možnosti terapií v rámci ambulance nutričního terapeuta v naší nemocnici,“ doplňuje primář Boženský.

V případě vyššího počtu zájemců o vyšetření se odborníci s lidmi domluví na náhradním termínu bezplatného vyšetření v dětské obezitologické ambulanci.

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: