Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Tři králové přinesli novoroční požehnání i do Vítkovické nemocnice

8.1.2020

Vzácná návštěva Tří králů Charity Ostrava v doprovodu svatého otce dorazila za zpěvu tradiční písně ve středu odpoledne i do Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Tři králové si zazpívali s dětmi mateřské školy AGEL, předali dětem, zdravotníkům a vedení nemocnice novoroční přání a převzali výtěžek z dobrovolné sbírky zaměstnanců Vítkovické nemocnice pro lidi v nouzi.

Kroky Kašpara, Melichara a Baltazara v podání ředitele Charity Ostrava Martina Pražáka a jeho dvou kolegů vedl letos také otec Jan Larisch, prezident Diecézní charity ostravsko-opavské. „Velmi si vážíme toho, že tři králové letos osobně zavítali do naší nemocnice, aby přinesli nejen novoroční požehnání a přání, ale také světlo a povzbuzení těm, kteří jej potřebují.  Hlavním posláním tříkrálové sbírky je přimět lidi myslet i na druhé a pomáhat jim,“ říká o tradici MUDr. Stanislav Jackanin, MBA, ředitel Vítkovické nemocnice, který do tříkrálové sbírky přidal výtěžek z dobrovolné sbírky zaměstnanců.

Tříkrálová sbírka, která letos probíhá v období od 1. do 14. ledna. Každoročně sbírka pomáhá nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí v regionech, kde sbírka probíhá. V roce 2019 lidé v celé České republice přispěli do sbírky částkou přes 119 milionů korun, z toho jen v Arcidiecézi ostravské a opavské to bylo téměř 19 milionů korun. Novoroční požehnání přináší Tři králové v Česku již dvacet let. Poprvé vyšli koledníci představující tři krále, jež se poklonili narozenému Spasiteli v Betlémě a jež měli rozšířit novinu širému lidu, koledovat v roce 2000 v Olomouci, odkud se sbírka rozšířila po celého Česka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: