Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Na dětské oddělení Vítkovické nemocnice již přivanula velikonoční atmosféra

31.3.2015

Už od dnešního dne si nemocné děti ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL, užívají velikonoční atmosféru. V rámci školní a předškolní výuky, která v nemocnici probíhá, dnes malí pacienti odbarvili desítky kraslic, připravili velikonoční dekorace a povídali si o historii a symbolice velikonočních svátků.

V současné chvíli je na dětském oddělení Vítkovické nemocnice hospitalizováno 15 dětí. „Jedná se nejčastěji o onemocnění dýchacích cest, střevní potíže či úrazy, tedy problémy, které jsou pro toto roční období typické. Pokud to jen bude možné, budeme se snažit co nejvíce pacientů na velikonoční svátky propustit domů,“ uvedl primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský.

Malí pacienti, kteří budou muset na oddělení zůstat, však o tradiční Velikonoce rozhodně nepřijdou. Prostory herny již nyní zdobí tradiční dekorace, kterou si děti samy vyrobily. „A pokud to dětem zdravotní stav dovolí, počítáme také s pomlázkou. Pan doktor, který bude mít v pondělí službu, si už teď chystá karabáč,“ prozradil s úsměvem primář.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: