Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Rozsáhlá rekonstrukce operačních sálů ve Vítkovické nemocnici vstoupila do závěrečné etapy

25.9.2015

Do závěrečné etapy vstoupila stavba nových centrálních operačních sálů ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Všechny náročné hrubé a bourací stavební práce jsou již ukončeny a nyní se už budou dělníci věnovat úpravám interiérů a instalaci přístrojové techniky. Celý projekt bude ukončen do prosince letošního roku. Celková investice, včetně nákupu technologií, si vyžádá 77 miliónů korun, které nemocnice hradí z vlastních zdrojů.

„Chtěla bych poděkovat všem pacientům, jejich rodinným příslušníkům i zaměstnancům za trpělivost a shovívavost, kterou během první fáze stavby projevili. S ukončením hrubých stavebních prací konečně odpadne zvýšená hlučnost a prašnost, která snižovala komfort především během prázdninových měsíců. Věřím ale, že nové pracoviště bude všem za tyto dočasně zhoršené podmínky velkou odměnou,“ uvedla předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice MUDr. Marie Marsová, MBA.

V rámci rekonstrukce byly v původních prostorách nově vybudovány čtyři multifunkční operační sály s kompletním zázemím, včetně zákrokového sálku a dospávacího pokoje s kapacitou devíti lůžek. Během přestavby došlo také postupně k rekonstrukci oddělení chirurgického, gynekologického a dětského, a to včetně jednotky intenzívní péče.

„Během rekonstrukce jsme se rozhodli zmodernizovat navíc také porodní sály, kde mají rodičky k dispozici rekonstruované sociální zázemí. Stavba se oproti původnímu plánu mírně protáhla i proto, že jsme se nakonec rozhodli vše zvládnout za provozu a nijak neomezovat poskytovanou péči,“ uvedla MUDr. Marsová s tím, že první stavební práce byly zahájeny v březnu letošního roku. Od nového roku 2016 už budou pacienti operováni v novém prostředí a hospitalizováni v příjemném prostředí nového chirurgického oddělení.

Modernizace si vyžádá celkem 77 miliónů korun, přičemž jen na stavební úpravy putovalo 55 miliónů korun. Vítkovická nemocnice hradila celou investici z vlastních zdrojů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: