Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ve Vítkovické nemocnici vzniká nové endoskopické pracoviště

8.10.2015

Stavba nového endoskopického pracoviště byla v tomto týdnu zahájena ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, která je členem skupiny AGEL. Nové centrum vzniká v dosud méně využívaných prostorách v 6. podlaží pavilonu G. Rekonstrukce probíhá za plného provozu a bude ukončena v prosinci. Investice si vyžádá celkem 17 miliónů korun, které Vítkovická nemocnice hradí z vlastních zdrojů.

„Pacienty i návštěvníky nemocnice prosíme o shovívavost za dočasnou zvýšenou hlučnost a prašnost, která je spojena s první fází stavby. Až bude vše hotovo a endoskopické pracoviště se přestěhuje z přízemí budovy G, kde v současnosti sídlí, věřím, že budou spokojeni pacienti i personál. K dispozici pro ně totiž bude prostornější a komfortnější prostředí,“ uvedla předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice MUDr. Marie Marsová, MBA.  

Stavba nového pracoviště si vyžádá úplně nové dispoziční řešení stávajících ploch. Především zdravotnický personál ocení větší prostor, který budou mít nové zákrokové sály i dekontaminační místnost pro mytí a sušení přístrojů.

Nová endoskopie umožní především ošetřit více pacientů metodami terapeutické endoskopie, na které se pracoviště specializuje. „Vše směřujeme k tomu, aby měl pacient maximální komfort od příchodu na pracoviště až po propuštění a aby byla zajištěna jeho maximální bezpečnost. K tomu slouží velká čekárna a recepce se zázemím, velký dospávací pokoj s monitorováním pacientů po složitých výkonech, často prováděných v celkové anestézii a moderní místnost pro očistu endoskopů. Podstatně se zkrátí čekací doby na tato vyšetření, což je například v případě ošetření nádorů trávicí trubice zásadní,“ popisuje primář Centra péče o zažívací trakt MUDr. Ondřej Urban, Ph.D., s tím, že vznikem nového pracoviště reaguje nemocnice také na zvyšující se požadavky na provádění koloskopií v rámci národního screeningového programu a na endoskopii dětí, na kterých spolupracují s pediatry Vítkovické nemocnice.

Projekt počítá také se speciální technickou místností, kde se bude nacházet zázemí pro živé přenosy ze sálů na nejrůznější konference. „Nové prostředí bude komfortnější také pro studenty lékařských fakult a středních zdravotnických škol, kteří k nám docházejí na praxi. Ti zde budou mít k dispozici také své zázemí,“ doplnil primář Urban.

Investice si vyžádá celkem 17 miliónů korun, přičemž náklady na stavební práce dosahují 11,5 miliónu korun. Veškeré tyto náklady hradí Vítkovická nemocnice z vlastních zdrojů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: