Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Odborníci zabývající se problematikou cév se sejdou na VI. Ostravských Angiodnech

21.10.2015

Na 300 odborníků na periferní cévy z celé České i Slovenské republiky se zítra a pozítří sjede do Ostravy, kde Vítkovická nemocnice pořádá konferenci s názvem Ostravské Angiodny. Odborný program letos již šestého ročníku se bude týkat především nedokrevnosti (ischemie) dolních končetin a problematiky syndromu diabetické nohy. Specialitou budou hned tři přímé videopřenosy přímo z katetrizačních sálů Vítkovické nemocnice. Konference se koná v Clarion Congress Hotelu Ostrava, kde bude zítra v 9.00 slavnostně zahájena.

Témata odborného setkání jsou velmi atraktivní nejen pro lékaře, pro něž jsou zkušenosti vyzvaných odborníků neocenitelným zdrojem informací, ale také pro pacienty. Podle Diabetické asociace ČR počet diabetiků v populaci neustále stoupá. Ať už je příčinou nárůst počtu autoimunitních chorob, stárnutí populace či hlavně nezdravý životní styl, pro organizaci systému zdravotní péče o tyto nemocné to znamená, že je třeba stále více zkušených lékařů a zdravotníků různých oborů a jejich vzájemná úzká spolupráce. 

Dvoudenní program zahrnuje lékařskou a sesterskou sekci. „Cílem setkání je především prezentace nejmodernějších způsobů léčby nedokrevnosti dolních končetin a komplexní problematiky syndromu diabetické nohy formou diskuze mezi přednášejícími odborníky a účastníky kongresu a vzájemným si předáním svých dlouholetých zkušeností," prozradil primář Vaskulárního centra Vítkovické nemocnice MUDr. Dušan Kučera, Ph.D. Obsáhlý program Ostravských Angiodnů se zaměří na akutní a kritickou končetinovou ischémii a velmi aktuální problematiku diabetické nohy. „Vysoká odborná úroveň kongresu je garantována významnými odborníky, kteří budou ve svých sděleních prezentovat své celoživotní zkušenosti, což ocení jak zkušení kolegové, tak zejména mladí lékaři, kteří v oboru teprve začínají. Zajímavý jistě bude také program sesterské sekce,“ doplnil primář Kučera.

Specialitou setkání jsou tři přímé videopřenosy z katetrizačních sálů Vítkovické nemocnice, které doplní přednášky o praktickou ukázku nejmodernějších léčebných postupů přímo z rukou odborníků pořadatelské Vítkovické nemocnice.

Obor angiologie se zabývá diagnostikou a léčbou tepen, žil a lymfatických cév. Nejčastějšími onemocněními, která angiologie řeší, je ischemická choroba dolních končetin, chronická žilní nedostatečnost spojená s tvorbou křečových žil, otoků dolních končetin, eventuálně tvorbou bércových vředů a stavy spojené s lymfatickými otoky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: