Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Dětem s nadváhou bezplatně pomohou odborníci Vítkovické nemocnice

23.11.2015

Blížící se prosinec, spojený s mikulášskými dobrotami, pečením cukroví a vánočním hodováním je pro děti i dospělé nejproblematičtějším obdobím roku, pokud jde o přibírání na váze. Děti, které mají potíže s nadváhou či přímo obezitou, budou moci v prvním prosincovém týdnu využít bezplatné odborné pomoci. Zdravotníci z dětského oddělení Vítkovické nemocnice, která je členem skupiny AGEL, v rámci akce „Vánoční kila s Vítkovickou nemocnicí“ zájemcům poskytnou poradenství i škálu vyšetření zdarma, pouze na základě telefonické objednávky.

„Vzhledem k narůstajícímu výskytu dětské obezity a s ohledem na rizikové období roku jsme se rozhodli nabídnout pomoc všem rodičům a dětem, které mají problém s vyšší tělesnou hmotností. Veškerá vyšetření a konzultace budou bezplatné, tudíž dostupné i pro ty, kterým v řešení obtíží bránila finanční stránka,“ říká primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský s tím, že se v Česku týká problematika nadváhy a obezity asi 20 procent dětí.

Akce „Vánoční kila s Vítkovickou nemocnicí“ bude probíhat v týdnu od 30. listopadu, již nyní se ale zájemci mohou telefonicky objednávat na čísle 595 633 551. Doporučení ani příprava k vyšetření nejsou potřebné, přijít může každý rodič s dítětem ve věku od 4 do 18 let.

„Příchozí děti u nás čeká provedení tělesné analýzy a posouzení rizika obezity. V případě vysokého rizika pak bude těmto dětem nabídnuta pomoc v rámci dětské obezitologické ambulance. Pokud navíc zjistíme výskyt obezity i v rodině, budou rodiče informováni o možnosti terapie v rámci ambulance nutričního terapeuta v naší nemocnici,“ dodává MUDr. Boženský.

V případě vyššího počtu zájemců nemocnice nabídne další volné termíny pro bezplatná vyšetření také na přelomu roku.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: