Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Herečka Jitka Asterová navštívila děti ve Vítkovické nemocnici a předala panenky KIWANIS

7.12.2015

Herečka Jitka Asterová přišla rozveselit děti hospitalizované ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL.

Vzácná návštěva přišla díky občanskému sdružení KIWANIS, které s dětským oddělením nemocnice spolupracuje již dlouhodobě. Herečka dětem předala mikulášské balíčky plné dobrot a také panenky kiwanis, které díky fixům a dětským rukám ožívaly.

Občanské sdružení KIWANIS spolupracuje s dětským oddělením Vítkovické nemocnice dlouhodobě. „Právě díky občanskému sdružení KIWANIS zavítají na dětské oddělení Vítkovické nemocnice čas od času také známé osobnosti naší hudební i filmové scény,“ říká primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský, který dnes obdržel zásobu speciálních kiwanis panenek na další rok. Kiwanis panenka je čistě bílá látková panenka, kterou dostane každé dítě, které zavítá na dětské oddělení. Panenku si můžou nejmenší pacienti vymalovat a pojmenovat. Panenka však není pouze kamarádem a hračkou, ale i pomocníkem při komunikaci lékaře s dítětem. Lékař může malému pacientovi například ukázat, jaká vyšetření ho čekají. Dítě pak lépe snáší průběh léčby.

Sdružení KIWANIS darovalo dětem dětské ambulance Vítkovické nemocnice a.s. krásnou LCD obrazovku, aby si zkrátily čas čekání a zapomněly na bolest. Sdružení KIWANIS  je štědré ke všem nemocnicím v Moravskoslezském kraji.  

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: