Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice slaví jubileum – letos již provedla přes čtvrt miliónu úkonů

1.6.2016

Již čtvrt miliónu úkonů provedli v letošním roce zdravotníci Vítkovické nemocnice. Významného mezníku dosáhla nemocnice počátkem tohoto týdne, a to konkrétně na gynekologicko-porodnickém oddělení. Statistické jubileum totiž padlo na malého Damiána, který se narodil v pondělí 30. května v 9:34 hodin. K významnému jubileu a k dnešnímu dni dětí se společnost AGEL, pod kterou Vítkovická nemocnice spadá, rozhodla mladé mamince i chlapečkovi poblahopřát.

Malý Damián při svém narození měřil 49 centimetrů a vážil 3000 gramů a je celkem 629. miminkem narozeným v letošním roce ve Vítkovické nemocnici. Maminka Terezie přijela rodit do Vítkovické nemocnice z Ostravy, a to za doprovodu manžela, který byl i u porodu jejich prvorozeného syna. 

Celé rodině dnes přišla poblahopřát předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice MUDr. Marie Marsová, MBA, místopředseda představenstva Vítkovické nemocnice Mgr. Petr Žižka i primář dětského oddělení MUDr. Jan Boženský. Novopečeným rodičům předali dárky a také šek na 2.500 korun od společnosti AGEL. „Symbolická suma na šeku malého Damiána byla odvozena z kulatého statistického mezníku, kterého vítkovičtí zdravotníci dosáhli, a bude tak pro miminko pěkným dárkem ke Dni dětí,“ uvedla ředitelka pro marketing a PR společnosti AGEL Maya Nováčková.

Do jubilejního statistického údaje jsou zahrnuty veškeré úkony, které vítkovičtí zdravotníci v letošním roce provedli, od odběrů vzorků krve, přes provedené rentgenové vyšetření, až po hospitalizace. „V letošním roce jsme se postarali již o 60 tisíc klientů a věřím, že na konci roku jich určitě bude přes 100 tisíc,“ uvedla předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice MUDr. Marie Marsová, MBA.

Vítkovická nemocnice poskytuje základní i vysoce odbornou péči. Díky specializovaným pracovištím jako jsou Iktové centrum, Centrum péče o zažívací trakt, Vaskulární centrum nebo Centrum péče o matku a dítě zaujímá významné místo mezi zdravotnickými zařízeními nejen v Moravskoslezském kraji, ale v celé České republice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: