Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ve Vítkovické nemocnici se letos narodila už tisícovka dětí

18.8.2016

Jubilejní tisící miminko přišlo právě v těchto dnech na svět ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Čtyřmístnou cifru v pořadí narozených si letos poprvé zapsal malý Matyáš, jehož maminka přijela do Vítkovické nemocnice rodit z Ostravy - Dubiny.

Malý Matyáš se narodil v úterý 16. srpna ve 20:35 hodin a po porodu vážil 3250 gramů a měřil 51 centimetrů. Maminka Kateřina Prosecká přitom rodila poprvé, a to za přítomnosti partnera u porodu.

„Novopečeným rodičům srdečně blahopřejeme ke zdravému prvorozenému synovi i šťastnému načasování. Tisící miminko sice oslavujeme ve Vítkovické nemocnici každoročně, letos ale přišlo ve srovnání s loňskem o měsíc dříve, což nás nesmírně těší. Je to známka toho, že naši zdravotníci dělají svou práci dobře a že k nám přijíždí stále více maminek,“ říká předseda představenstva Vítkovické nemocnice Ing. Petr Kovařík s tím, že rodiče malého Matyáše dostali od Vítkovické nemocnice jako dárek k jubileu poukaz k nákupu výbavy pro miminko i maminku.

Porodnice Vítkovické nemocnice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek. V roce 2015 si porodnici Vítkovické nemocnice vybralo k porodu čtrnáct set maminek z Ostravska a širokého okolí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: