Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Odborníci na výživu se sjedou na 11. ročník Ostravských dnů léčebné výživy

16.9.2016

Ostrava, 16. září 2016: Letos již pojedenácté zamíří kvalifikovaní odborníci na výživu na severní Moravu. Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL, totiž v úterý 20. září odstartuje jedenáctý ročník odborné konference Ostravské dny léčebné výživy. Akce se tentokrát uskuteční v malebném prostředí Beskyd, konkrétně v Hotelu DUO na Horní Bečvě. Odborný program dvoudenní konference bude zaměřen na nutrici ve speciálních indikacích, zajímavosti z oblasti výživy, bariatrie a obezitologie.

Konference Ostravských dnů léčebné výživy je určená nutričním terapeutům, lékařům i zdravotním sestrám napříč všemi zdravotními obory. „Výživa hraje významnou roli u onemocnění napříč medicínou, proto si na této konferenci přijde jistě každý na své. Mimo to, ani zdraví lidé by její význam neměli podceňovat,“ říká vedoucí nutriční terapeutka Vítkovické nemocnice Olga Plačková s tím, že náplní konference budou zejména nové trendy v oblasti výživy a výživa při speciálních indikacích.

„Výživové poradenství zdaleka není o udržování správné tělesné hmotnosti, jak si mnozí myslí. Řadě lidí správné nastavení diety pomůže zlepšit jejich zdravotní stav. Někdy postačí jen omezení některých složek jako například sůl či sacharidy, jindy je nutné zcela vyloučit určité potraviny, například lepek nebo jiné alergeny. Mimo to se nutricionisté zabývají také výživou pacientů například v onkologii, diabetologii, gastroenterologii a dalších oborech,“ vysvětluje Olga Plačková.

Na konferenci zazní přednášky zdravotníků Vítkovické nemocnice, ale i odborníků z dalších zdravotnických zařízení z blízkého okolí i vzdálenějších měst. Připravena budou například témata, jako je dětská obezita a dětská anorexie, riziko podvýživy u onkologických pacientů, tělo a mysl v zajetí obezity, výživa nejmenších či celiakie. Chybět pak nebude ani několik kazuistik, včetně příkladu pacientky s výraznou redukcí váhy v řadech desítek kilogramů.

Odborný program konference odstartuje v Hotelu DUO na Horní Bečvě v úterý 20. září ve 13.00 hodin a bude ukončen ve středu 21. září ve stejný čas.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: