Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ve Vítkovické porodnici oslavili tisící porod

1.9.2017

Letošním tisícím porodem přišel na svět ve vítkovické porodnici 31. srpna 2017 v 16:50 malý Richard. Po narození vážil 3600 gramů a měřil 50 centimetrů. Chlapeček a maminka Karin jsou zdraví.

Malinkému jubilantovi Ríšovi a mamince popřálo vedení nemocnice i  gynekologicko-porodnického oddělení. Předali jim dárek a k tomu poskytli pobyt zdarma na nadstandardním pokoji. „Rád bych rodičům i malému Ríšovi popřál hodně štěstí, zdraví a radosti v následujících letech a zároveň také poděkoval za důvěru, že zvolili naši porodnici,“ uvedl MUDr. Karel Lukeš, MBA, předseda představenstva Vítkovické nemocnice.

Od 1. ledna do 31. srpna letošního roku se ve Vítkovické nemocnici narodilo 1004 miminek, z toho bylo 500 holčiček a 504 chlapečků, včetně dvou párů dvojčat.

Maminky do Vítkovické porodnice nepřijíždějí jen z Ostravy, ale i z celého kraje. Běžně zde vítají rodičky z Opavy, Bohumína, Havířova, Třince, Karviné, Českého Těšína, Frýdku-Místku či Novojičínska.

Porodnice Vítkovické nemocnice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: