Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Odborníci si v Ostravě už posedmé posvítí na problematiku cév

16.10.2017

Tepny a žíly budou už tradičně hlavním tématem odborné konference Ostravské Angiodny, kterou letos posedmé pořádá Vítkovická nemocnice ve spolupráci se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL. Odborná konference, která odstartuje ve čtvrtek 19. října, přitom nezahrne jen přednášky a diskuze, ale také živé přenosy z katetrizačních sálů, díky kterým si budou moci zdravotníci ověřit své poznatky na konkrétních příkladech. Novinkou letošního ročníku jsou pak pracovní workshopy, které se zaměří na praxi.

„Onemocnění cév trápí v současnosti velkou část populace a dokonce více než polovina úmrtí je způsobena právě vaskulárními či kardiologickými obtížemi. Výměna nových poznatků v léčbě těchto obtíží je proto více než vítaná,“ objasňuje motivaci k pořádání angiologické konference MUDr. Dušan Kučera, Ph.D., MBA, primář Vaskulárního centra Vítkovické nemocnice.

Letošní program zahrne všechna zásadní angiologická témata jak z pohledu tepenné, tak žilní problematiky. Řeč bude například o léčbě končetinové ischémie, postižení hrudní či břišní aorty, nebo také karotického řečiště, prevenci plicní embolie či léčbě hluboké žilní trombózy.

„Stejně jako v uplynulých letech bude odborný program doplněn tematicky zaměřenými živými přenosy z katetrizačních sálů s možností interaktivní diskuze s operatéry a nově bude do programu zařazena i sekce pracovních workshopů s tématy ultrazvukové diagnostiky tepenného a žilního systému, demonstrace endovaskulární léčby na simulátorech,“ dodává za organizátory MUDr. Kučera.

Konference Ostravské Angiodny proběhne v termínu 19. - 20. října v Clarion Congress Hotelu Ostrava a mezi přednášejícími zde vystoupí špičkoví odborníci v oborech angiologie, endovaskulární terapie a cévní chirurgie z nemocnice celé České republiky, od Ostravy, přes Brno či Hradec Králové, až po Prahu či Kladno.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: