Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice zakoupila nový bronchoskop

26.10.2017

Vítkovická nemocnice v Ostravě pořídila v rámci obměny svého přístrojového vybavení nový endoskopický přístroj. Intubační flexibilní bronchoskop umožní lékařům plicního oddělení zajišťovat péči na jednotkách intenzivní péče Vítkovické nemocnice, a to zejména na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a operačních sálech k zavádění intubačních kanyl, úprav jejich poloh nebo při odstranění cizorodého materiálu s cílem obnovení zprůchodnění dýchacích cest.

„Nový intubační flexibilní bronchoskop nahradil starší typ a investice do modernějšího přístroje přesáhla 120 tisíc korun. Bronchoskop se skládá z velmi pružného a kvalitního materiálu, k osvětlení je zabudován bateriový LED zdroj,“ říká primář plicního oddělení MUDr. Jaromír Roubec, Ph.D.

Intubační flexibilní bronchoskop je obvyklým sortimentem přístrojového vybavení plicních oddělení nemocnic, zvláště tam, kde probíhá počet operačních výkonů s nutností následné intenzívní péče. „Ročně tento přístroj používáme u akutních stavů přímo na operačních sálech, jednotkách intenzívní péče a ARO a přímo na plicním oddělení zhruba 30 krát,“ uvedl primář s tím, že tento bronchoskop je použit u těch pacientů, u kterých nelze při operaci zajistit dýchací cesty běžným způsobem. „Pomocí přístroje mohou lékaři také odsávat dýchací cesty nebo odebírat materiál na mikrobiologická vyšetření,“ upřesnil MUDr. Jaromír Roubec, Ph.D.

Plicní oddělení Vítkovické nemocnice je nyní vybaveno třemi různými bronchoskopy. Ostatní dva bronchoskopy se využívají přímo na plicním oddělení k vyšetření dýchacích cest, diagnostice abnormalit v horních i dolních dýchacích cestách, diagnostice zánětů, nádorových procesů či lokalizaci krvácení i cizích těles.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: