Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Den prevence rakoviny střeva a konečníku ve Vítkovické nemocnici odhalil obtíže u více než dvou třetin příchozích

21.11.2017

Ve výskytu rakoviny tlustého střeva a konečníku, které mohou končit i fatálně, drží Česko smutné světové prvenství. V rámci podpory záchytu tohoto onemocnění proto uspořádal Nadační fond Pavla Novotného a Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL, v pondělí 20. listopadu bezplatnou preventivní a osvětovou akci Den prevence onemocnění tlustého střeva a konečníku. Akce, která zahrnula konzultace i vyšetření se zúčastnily čtyři desítky zájemců a více než dvě třetiny z nich byly odeslány k dalším vyšetřením.

Během pouhých šesti hodin dorazily na akci více než čtyři desítky zájemců, z nichž zhruba 70 procent bylo odesláno k dalším vyšetřením. „Akce tohoto typu mají rozhodně smysl a jsem moc rád, že jsme se setkali s takto velkým ohlasem, byť jde o intimní oblast, o které lidé neradi hovoří. Pokud má někdo pochybnosti o svém zdravotním stavu, určitě by měl přijít na vyšetření, a to samozřejmě i mimo takovéto preventivní akce. Vyšetření trvá několik desítek minut a není nijak bolestivé,“ říká zástupce primáře chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Stanislav Jackanin s tím, že preventivní vyšetření může mnohdy doslova zachránit lidský život.

Rakovina tlustého střeva či konečníku je ročně odhalena u více než osmi tisíc pacientů a je druhým nejběžnějším nádorovým onemocněním. Stěžejní roli v léčbě této choroby přitom hraje především včasný záchyt, který významně ovlivňuje úspěšnost léčby a přežívání pacientů. „Nemoci tlustého střeva vždy souvisí s trávením a v drtivé většině případů jsou pro člověka velmi nepříjemné. Většina lidí má ale zábrany o nich hovořit i s odbornými lékaři, a tak často řešení těchto obtíží odsouvají. Mnohdy přitom může jít o vážné obtíže vyžadující neodkladnou léčbu, ať už jde o zánět, infekční choroby, nebo třeba nádorová onemocnění,“ vysvětluje MUDr. Stanislav Jackanin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: