Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Zaměstnanci Vítkovické nemocnice sbírali oblečení pro charitu

13.12.2017

Zaměstnanci Vítkovické nemocnice v Ostravě se v měsíci listopadu zapojili do charitativní akce organizované NADACÍ AGEL a pro potřebné lidi sesbírali 7 pytlů a 8 krabic s oblečením, obuví, ložním prádlem či ručníky. Vysbírané dary si již převzali zaměstnanci občanského sdružení ADRA a také zaměstnanci Azylového domu Nová šance, kteří je již v těchto dnech předávají potřebným lidem.

Oblečení a další dary, které v uplynulých týdnech shromáždili zaměstnanci Vítkovické nemocnice, během letošní zimy pomohou hned stovkám lidí v těžké životní situaci. „V rámci vánočního sběru šatstva pro osoby v tíživé sociální či finanční situaci, který již tradičně pořádá NADACE AGEL, jsme letos vybrali přes 100 kilogramů oblečení, ložního prádla a obuvi,“ říká PaedDr. Ivana Novosadová, koordinátorka akce ve Vítkovické nemocnici.

Veškeré vysbírané dary byly již předány zaměstnancům občanského sdružení ADRA, které poskytuje humanitární a sociální pomoc, a také zaměstnancům Azylového domu Nová šance, kteří oblečení a obuv v nejbližších týdnech a měsících dále rozdistribuují všem potřebným žadatelům o materiální pomoc.

„Zájem o Vánoční sbírku ze strany zaměstnanců nemocnice byl opravdu velký, což je jasným důkazem toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Maya Nováčková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: