Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice v Ostravě získala nový anesteziologický přístroj

24.4.2018

Nový moderní anesteziologický přístroj získalo anesteziologicko-resuscitační oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě. Nový přístroj nahradil starší typ vybavení, který sloužil pacientům Vítkovické nemocnice řadu let. Z důvodu vzrůstajících požadavků na anesteziologickou techniku byl nyní nahrazen moderním typem. Investice do nového přístroje dosáhla téměř jeden milión korun.

Moderní přístroj zajistí vyšší spolehlivost a výkon, pokročilý monitoring a lepší řízení pracovního postupu v rámci anesteziologického týmu. „Nový přístroj je špičkově vybaven a je pro nás velkým pomocníkem při podávání kvalitní a bezpečné anestezie pro naše pacienty,“ říká primář anesteziologicko-resuscitačního oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Tomáš Málek s tím, že v současné době na jeho oddělení používají další tři podobné přístroje.

Nový přístroj umožňuje anesteziologovi sledovat veškeré důležité parametry, které ovlivňují hloubku a bezpečnost celkové anestézie, a to v průběhu celého operačního výkonu. Vedle standardně monitorovaných parametrů zajišťuje také informace o sledování hloubky anestezie – takzvaný BIS monitoring – a zároveň svalové relaxace po celou dobu anestézie.

Vybavení pomůže anesteziologovi vést velice bezpečnou anestézii nastavenou individuálně podle požadavku chirurgického výkonu a potřeb každého pacienta. „Jeho možnosti využijeme zejména u - z anesteziologického hlediska - komplikovaných pacientů u bariatrických operací. Jde o velice spolehlivý a snadno obsluhovaný přístroj, díky němuž se zvýší bezpečnost pacientů, urychlí jejich probuzení a sníží četnost nežádoucích komplikací anestézie,“ dodal primář Málek.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: