Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Porodnice Vítkovické nemocnice nakoupila moderní vybavení pro rodičky

11.6.2018

Čtyři nové kardiotokografy a skalpovou elektrodu mají nyní k dispozici všechny nastávající maminky ve Vítkovické nemocnici v Ostravě. Nemocnice, která je členem skupiny AGEL, investovala do obnovy a rozšíření přístrojového vybavení a nově disponuje i skalpovou elektrodou pro přesnější vyšetřování plodu. Investice do modernizace oddělení přišla nemocnici na 1,1 milionu korun.

Kardiotokografy slouží k monitorování srdeční frekvence plodu i děložní aktivity a detekují rovněž pohyby plodu v období těhotenství a za porodu. „Monitoring plodu pomocí kardiotokografu je nedílnou součástí péče o rodičku v průběhu porodu. Díky pravidelnému sledování ozev plodu můžeme včas odhalit možné komplikace a okamžitě zasáhnout,“ vysvětluje Mgr. Petra Chromková, staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Vítkovické nemocnice s tím, že monitoring probíhá prostřednictvím sond přiložených na břicho nastávající maminky.

Sledovat záznam z kardiotokografů přitom mohou zdravotníci i na dálku. „Kardiotokografy napojené na centrální systém umožňují průběžné sledování záznamu na obrazovce počítače přímo v pracovně sester,“ dodává Petra Chromková.

Kromě kardiotokografů nemocnice zakoupila také skalpovou elektrodu, která umožňuje monitoring plodu pomocí sondy umístěné přímo na hlavičce dítěte. „Toto zařízení slouží k detailnějšímu monitoringu plodu v případech, kdy se nepodaří získat kvalitní kardiotokografický záznam klasickým způsobem. Tuto metodu lze ale využít při porodu až po odtoku plodové vody,“ vysvětluje Petra Chromková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: