Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Z Vítkovické nemocnice se valil dým, hasiči evakuovali pacienty i personál, naštěstí šlo jen o cvičení

30.8.2018

Hasiči vjíždějí do Vítkovické nemocnice, zastavují před budovou F, velitel zásahu dává rychlé pokyny a poté už všichni vybíhají plnit své úkoly. Je čtvrtek 30. srpna, 9 hodin ráno a právě začalo požární cvičení na rehabilitačním oddělení ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, která je členem skupiny AGEL.

„Cvičný požár propukl v třetím podlaží v lůžkové části rehabilitace. Hasiči evakuovali chodby i pokoj se dvěma pacienty. Hasiči poté dostali informaci, že někde v budově je ještě nedohledaný člověk. Vydali se ho hledat a našli ho v zakouřené místnosti bývalého operačního sálu. Jeho evakuace byla možná už jen přes okno za pomocí žebříku,“ popsal průběh cvičného zásahu manažer technicko-provozního oddělení Vítkovické nemocnice Ing. Tomáš Mikula.

„Hasiči se při cvičení seznamují s prostory nemocnice. Je důležité, aby si zásah vyzkoušeli v konkrétních podmínkách. Obdobná cvičení děláme v různých nemocnicích a jejich součástí bývá právě i nácvik evakuace personálu i pacientů,“ vysvětlil tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje por. Mgr. Petr Kůdela s tím, že scénář bývá postaven buď na požáru, jako v případě Vítkovické nemocnice, anebo na úniku nebezpečné látky.

Jak dodal Ing.Tomáš Mikula, obdobné cvičení hasiči ve Vítkovické nemocnici provádějí co dva roky.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: