Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Tisící miminko narozené letos ve Vítkovické nemocnici se jmenuje Zlatan

31.8.2018

S pořadovým číslem 1000 vítaly tento týden ve Vítkovické nemocnici porodní asistentky malého Zlatana. Jubilejní miminko se narodilo ve středu 29. srpna v 8:38 hodin rodičům Monice Smekalové a Tomášovi Havlíčkovi. Jednalo se přitom zároveň i o 1000. letošní porod v porodnici Vítkovické nemocnice.

„Po porodu vážil chlapeček 2850 gramů a měřil 48 centimetrů. Maminka Monika Smekalová přijela do nemocnice rodit z Ostravy-Vítkovic a byl to její první porod. Manžel Tomáš byl po celou dobu s ní,“ prozradila vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice Bc. Bohumila Lokajová, Dis.

Rodičům přišel popřát za vedení nemocnice v pátek 31. srpna člen představenstva MUDr. Miloslav Mazur, PhD., MBA společně s primářkou gynekologicko-porodního oddělení MUDr. Ivanou Lukáčovou a na památku jim předali balíček s potřebami pro miminko i maminku. „Rodičům blahopřejeme ke krásnému a zdravému synovi a přejeme, aby jim dělal jen samou radost,“ řekl Miloslav Mazur.

Jubilejní tisící miminko se každoročně rodí ve Vítkovické nemocnici na přelomu srpna a září, přičemž průměrný počet porodů se v posledních pěti letech drží na čísle 1500. Konkrétně v loňském roce se zde narodilo 1511 miminek. Průměrně zde přichází na svět přes 120 dětí měsíčně, což dělá ze zdejší porodnice největší soukromou porodnici v České republice.

Porodnice Vítkovické nemocnice, založená již v roce 1921, je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí tři samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: