Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pestřejší i chutnější stravu dostávají nově pacienti Vítkovické nemocnice

9.10.2018

Jídlo pestřejší, chutnější a přímo na míru konkrétním pacientům se nově podává ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice od měsíce září změnila dodavatele stravování a pacienti se tak mohou těšit na jídla pestřejší, připravovaná z převážně českých surovin od regionálních dodavatelů.

„Našim pacientům chceme nabízet nejlepší možné služby, a k nim dobrá strava jednoznačně patří. Dodavatele stravy jsme změnili od měsíce září a nyní je výběr jídla pestřejší a pokrmy jsou chutnější. Kuchaři se zcela vyhýbají náhražkám potravin a kořenitým směsím, místo nich používají bylinky a nedráždivé koření,“ říká Olga Plačková, vedoucí nutriční terapeutka Vítkovické nemocnice.

Jídlo je navíc v duchu moderních gastronomických trendů připravováno převážně z českých surovin a přednost mají domácí a regionální dodavatelé. „Přísně sledujeme kvalitu vstupních surovin a dbáme i na zdravou přípravu jídla s ohledem na zachování vitamínů, chutí a nutričních hodnot,“ doplnila Olga Plačková s tím, že nyní může jídelníček pružně reagovat také na potřeby konkrétních pacientů. „V případě, kdy pacient opakovaně odmítá jídlo, trpí dlouhodobým nechutenstvím, připravujeme mu jídelníček individuálně dle jeho potřeby,“ dodala Olga Plačková.

Vítkovická nemocnice pro své pacienty odebírá 200 až 300 jídel každý den. Nový dodavatel, kterým je kuchyně Havířovské nemocnice, připravuje na objednávku jídla podle všech 39 kategorií diet. Celodenní pacientská strava je přitom součástí léčby. Skládá se z mnoha druhů dietních pokrmů a musí být připravována pod dohledem odborníků, kteří zajistí její pestrost, vyváženou chuť a potřebnou skladbu živin.

Oddělení léčebné výživy a stravování Vítkovické nemocnice je držitelem Certifikátu kvality HACCP, který vychází z kontrol potravin na jednotlivých kritických bodech při jeho výrobě, což pomáhá předcházet znehodnocování a kažení potravin.

Nemocniční stravování podléhá striktním kritériím, která jsou přísnější než třeba požadavky na kuchyně ve školách a školkách. Vysoké nároky jsou kladeny na proces přípravy z pohledu hygieny, dodržování teplotního řetězce a samozřejmě i na volbu potravin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: