Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice otevřela novou jídelnu pro zaměstnance

20.12.2018

Jídlo v příjemném a moderním prostředí si nově vychutnají zaměstnanci Vítkovické nemocnice, člena skupiny AGEL. Nemocnice pro ně otevřela novou jídelnu, jejíž prostory prošly kompletní rekonstrukcí za 3,5 miliónu korun. Slavnostně se dveře jídelny otevřely právě dnes, ve čtvrtek 20. prosince.

V budově z roku 1921, po zrušení lékárny před pár lety, byl prostor přízemí v pavilonu ředitelství nevyužitý. To je ale dnes minulostí. Právě zde vznikla po výrazné rekonstrukci prostor nová zaměstnanecká jídelna, která již v těchto dnech slouží prvním strávníkům.

Před rekonstrukcí jídelny využívala stravování v nemocnici asi stovka zaměstnanců denně. Nárůst zájmu o obědy zaznamenalo vedení nemocnice již od 1. září, kdy změnili dodavatele.

„Stravu teď dovážíme z kuchyně gymnázia PORG, kvalita jídla i porce jsou na úplně jiné úrovni oproti předchozímu dodavateli.  Zájem o stravování se tak v průběhu měsíce zvýšil ze 120 strávníků na více jak trojnásobek. Nyní je to kolem 450 strávníků,“ řekl ředitel Vítkovické nemocnice MUDr. Stanislav Jackanin a dodal, že je nesmírně rád, že se podařilo získat na moderní i estetickou rekonstrukci jídelny finanční prostředky.

 „Nová jídelna s výdejnou stravy se dočkala nového kazetového stropu s osvětlením, nové podlahy i omítek. Vznikl nový průchod mezi výdejnou a jídelnou pro snadnější obslužnost prostor a přibyla například i klimatizace jídelny s tepelnou clonou u vstupních dveří a vzduchotechnika prostor jídelny a umývárny. Interiér navrhovala designérka Martina Rittmann, která doporučila jídelnu vybavit novými stoly, moderním sedacím nábytkem, designovou makrotapetou, věšáky, popisovou tabulí a drobnými dekoracemi v interiéru,“ řekl Ing. Tomáš Mikula, manažer technicko-provozního oddělení Vítkovické nemocnice, s tím, že nové jsou i výdejní pulty, myčka či konvektomat.

Jídelna vítkovické nemocnice procházela rekonstrukcí od začátku měsíce října, slavnostního otevření se dočkala ve čtvrtek 20. prosince za účasti vedení nemocnice i společnosti AGEL.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: