Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Malé pacienty Vítkovické nemocnice navštívili na Štědrý den vojáci

28.12.2018

Dětští pacienti Vítkovické nemocnice letos o vánoční atmosféru nepřišli. Na oddělení nechyběly dárky, výzdoba, cukroví ani návštěvy. Děti, které nemohly být ze zdravotních důvodů ani na Štědrý den doma, navštívili letos v nemocnici navíc kromě přátel a rodiny také speciální hosté - více než desítka vojáků ze 3. mechanizované roty 71. mechanizovaného praporu z Hranic na Moravě.

„Zejména na Štědrý den se snažíme všem dětem umožnit propuštění domů, byť jen dočasně. Pokud to ale zdravotní stav opravdu nedovoluje, nezbývá než přinést co nejvíce vánoční atmosféry tady k nám na oddělení - ať už je to výzdoba, cukroví, vánoční tvoření, pohádky, dárečky, nebo i přítomnost blízkých. Mimořádným překvapením letošního roku pak byla pro děti i návštěva profesionálních vojáků,“ prozrazuje Bc. Bohumila Lokajová, vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice, s tím, že v nemocnici letos strávilo Štědrý den celkem 8 dětí.

Návštěva vojáků přitom nebyla úplně náhodná. „Právě vojáci velmi citlivě vnímají symbol vánočních svátků už jen proto, že jsou často během roku odloučeni od svých nejbližších. Ti, kterým by z našeho pohledu mělo být, nejen během Vánoc, věnováno nejvíce pozornosti, jsou především děti, dlouhodobě nemocní a senioři,“ prozradil npor. Mgr. Jiří Válek, zástupce velitele 3. mechanizované roty 71. mechanizovaný praporu Hranice, s tím, že kromě dětských pacientů navštívili vojáci na Štědrý den v nemocnici i pacienty léčebny dlouhodobě nemocných.

Vojáci pacientům přinesli několik desítek originálních dárků a především s nimi strávili příjemné chvilky, během kterých i odpovídali na zvídané otázky.

„Dárky samozřejmě vždy potěší, to nejcennější je ale vždy čas strávený s někým, s kým je vám příjemně. Takovéto chvilky pak dávají vzniknout vzpomínkám, které vám zůstanou na celý život," uzavírá primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský.

Na Štědrý den zároveň měly děti na oddělení připravené cukroví, koledy, dárkové balíčky a samozřejmě i stromeček. K večeři nechyběla tradiční ryba a bramborový salát, případně ryba a bramborová kaše. V tento den navíc platily i mimořádné návštěvní hodiny, kdy rodiče mohly strávit s dětmi celý den a třeba si i oslavit Vánoce sami na pokoji, v rodinném kruhu a soukromí.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: