Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Na dětské oddělení Vítkovické nemocnice dorazili již poosmnácté skauti

14.1.2019

Dětské oddělení Vítkovické nemocnice navštívili v měsíci lednu již poosmnácté skauti 7. oddílu Truhlíci sv. Anežky České. Dětem letos skauti přinesli již tradičně sbírku hraček a připravili si pro ně i zábavný program. Zpívání koled se zúčastnili skauti i malí pacienti společně s personálem a rodiči.

„Dětem se snažíme pobyt na oddělení jakkoliv zpestřovat, aby zapomněli na své zdravotní obtíže nebo neznámé prostředí nemocnice. Skauti nám v tomto ohledu pomáhají již několik let, kdy chystají program pro naše malé pacienty, za což jim patří velké díky,“ prozrazuje Bc. Bohumila Lokajová, vrchní sestra dětského oddělení Vítkovické nemocnice, s tím, setkání se skauty se letos zúčastnila desítka hospitalizovaných dětí.

Sbírka hraček, kterou skauti kromě připraveného programu také přinesli, posloužila nejen přítomným dětem, ale v nejbližších dnech potěší i dětské pacienty zdejší dětské ambulance.

Za organizací letošního ročníku tradiční akce přitom stojí konkrétně zástupci 7. oddílu Truhlíci sv. Anežky České pod vedením Hany Skřivánkové. „Aktivita skautů mne osobně nesmírně těší především proto, že každoročně obětují i svůj čas a energii na přípravu programu pro děti, a také proto, že na nás myslí již dlouhých osmnáct let. Upřímně jim děkuji za všechny ty příjemné vzpomínky, které zanechaly v myslích desítek našich malých pacientů, ale i v nás, zdravotníků," uzavírá primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: