Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Vítkovická nemocnice v Ostravě otevřela novou ambulanci chronických ran

1.4.2019

Proleženiny, bércové vředy, diabetické defekty i jiné nehojící se rány mohou Ostravané nově řešit u odborníků s úzkou specializací. Vítkovická nemocnice, která je členem skupiny AGEL, nově otevřela specializovanou ambulanci chronických ran, která se zaměřuje na terapii akutních i nehojících se ran pomocí moderních postupů i materiálu.

Nově otevřená ambulance pacientům nabízí vyšetření kožních defektů, odborné ošetření, ale i poradenství a edukaci pro domácí ošetřování. Škála obtíží, se kterými zde lidé mohou přicházet, je přitom široká – od chronických infikovaných či ischemických ran, až po popáleniny.

„Přicházet k nám mohou lidé s defekty po ztrátových poraněních kůže, ale také lidé s bércovými vředy, proleženinami, diabetickou nohou. Každého pacienta přitom nejen prohlédneme a ošetříme, ale nabídneme mu také rady a materiál pro domácí ošetřování dle nejnovějších trendů, na míru jeho obtížím,“ vysvětluje MUDr. Miloslav Mazur, Ph.D., člen představenstva a lékařský náměstek Vítkovické nemocnice.

Nová specializovaná ambulance na léčbu chronických ran je otevřena každou středu ráno, a to v přízemí pavilonu I Vítkovické nemocnice. Přicházet do ní přitom mohou zájemci na základě objednávky na čísle 595 633 319, a to i bez žádanky.

 „Našim pacientům se snažíme nabízet co nejlepší péči, což obnáší i poskytování vysoce specializované péče. Špatně se hojící rány, nemluvě pak o těch chronických, nejen negativně ovlivňují zdraví pacienta, ale mnohdy ho i výrazně omezují v každodenním životě a zhoršují jeho psychiku. Na správnou a maximálně efektivní léčbu ran by proto měl být ve zdravotnictví kladem velký důraz,“ uzavírá MUDr. Miloslav Mazur.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: