Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nadstandardní pokoj i novou jídelnu otevřeli na oddělení léčebné rehabilitace Vítkovické nemocnice

23.4.2019

Pacienti na oddělení léčebné rehabilitace Vítkovické nemocnice mohou využívat nový nadstandardní pokoj s bezbariérovým sociálním zázemím i zrekonstruovanou jídelnu. Rekonstrukční práce v pavilonu F, které přinesou pacientům větší komfort, dosáhly celkové částky 160 tisíc korun.

Zmodernizovaný pokoj rehabilitačního oddělení ve 3. patře na budově F s vlastním sociálním bezbariérovým zařízením byl vytvořen podle architektonického návrhu studia Rittmann design. Nadstandartní pokoj o velikosti 13 metrů čtverečních s novou podlahou, designovou tapetou a závěsy je vybaven mimo postele i pracovním stolem a židlí, konferenčním stolkem a moderním křeslem. Součástí pokoje je navíc i lednice, televize a samozřejmě wi-fi připojení.

 „V pokoji jsme pokládali novou PVC podlahu a montovali sádrokartonový strop s osvětlením. Celkovou rekonstrukcí prošlo i sociální zařízení. Vše jsme vymalovali a dle návrhu architektky jsme pak některé části dotapetovali. Nákladem 160 tisíc korun tak vznikl pokoj v originálním designu,“ popsal hlavní práce Ing. Tomáš Mikula, manažer technicko-provozního oddělení Vítkovické nemocnice.

Pokoj pacientům slouží od března, a jak se ukazuje, mají o něj velký zájem. „Už před rekonstrukcí se mnoho pacientů ptalo na možnost nadstandartního pokoje. Proto jsme o přestavbu pokoje usilovali. Nyní pacientům můžeme nabídnout skvěle vybavený pokoj, soukromí a možnost návštěv téměř neomezeně. Vše za poplatek 500 korun na den,“ doplnila MUDr. Jana Štveráková, primářka oddělení léčebné rehabilitace Vítkovické nemocnice.

Průměrná délka pobytu pacienta na rehabilitačním oddělení je 14 dnů, nejčastěji jsou to lidé po prodělaných cévních mozkových příhodách, totálních endoprotézách kolenních a kyčelních kloubů, operacích páteře a pacienti s bolestmi zad.

Kromě nadstandardního pokoje prošly v minulých týdnech na oddělení léčebné rehabilitace rekonstrukcí i individuální tělocvičny fyzioterapeutů. Díky těmto změnám se uvolnil pokoj o prostoru 17 metrů čtverečních, ze kterého byla vytvořena jídelna s kapacitou až dvaceti strávníků. „Vybourali jsme původní otvor mezi jídelnou a kuchyňkou, v níž se připravuje výdej stravy. Jídelnu v rehabilitačním oddělení jsme vymalovali a vybavili stoly a židlemi z bývalé zaměstnanecké jídelny,“ dodal Ing. Tomáš Mikula.

Nově zrekonstruované prostory nyní pacienti využívají nejen během jídla, ale i jako denní místnost. „Jídelna je pro nás velkým přínosem. Snažíme se u pacientů budovat soběstačnost a sebeobslužnost, mimo jiné i co se týká stravování. Navíc zde hrají různé hry, čtou knihy a mohou zde posedět i se svými rodinami během návštěvních hodin,“ dodala Mgr. Monika Chrástecká, staniční sestra oddělení léčebné rehabilitace Vítkovické nemocnice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: