Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Ve Vítkovické nemocnici se v prvním pololetí letošního roku narodilo přes sedm set dětí

4.7.2019

Jakub, Eliška, Tereza, ale i Zoe, Yasmin, Timon, Swen, Quentin. To jsou jména některých ze 716 dětí, které přišly v prvním pololetí letošního roku na svět ve Vítkovické nemocnici, která je členem skupiny AGEL. Z hlediska pohlaví byl poměr vyrovnaný. Mezi novorozenci bylo celkem 354 děvčat a 362 chlapců, z toho jeden pár dvojčat.

Nejplodnějším měsícem byl zatím ve Vítkovické porodnici červen, kdy přijelo rodit 133 žen. Nejméně práce měli zdravotníci naopak v březnu, kdy do porodních knih zaevidovali 104 porodů. Celková porodnost se ve Vítkovické nemocnici v porovnání se stejným obdobím loňského roku téměř nezměnila. V první polovině roku 2018 pomohli zdejší zdravotníci na svět 718 dětem.

Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla ta tradiční, česká. „Mezi jmény pro holčičky vítězila Eliška a Terezka. Chlapcům pak rodiče nejčastěji vybírali jméno Jakub a Jan,“ prozrazuje Mgr. Petra Chromková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Vítkovické nemocnice. Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. Ve Vítkovické nemocnici totiž přišel na svět například i malý Timon, Swen, Quentin, z holčiček pak Zoe, Yasmin či Lalita.

Maminky do Vítkovické porodnice přitom zdaleka nepřijíždějí jen z Ostravy a nejbližšího okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Opavy, Bohumína, Havířova, Třince, Českého Těšína, Frýdku-Místku či Nového Jičína.

Porodnice Vítkovické nemocnice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje bezplatnou laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: