Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Zázemí pro celou rodinu nabízí ve Vítkovické nemocnici nový rodinný pokoj na šestinedělí

5.11.2019

Jako jediný svého druhu v Ostravě poskytuje nový rodinný pokoj porodnice Vítkovické nemocnice zázemí pro celou rodinu. Díky zdařilé rekonstrukci může čerstvá maminka trávit první společné chvíle s novorozencem jak s tatínkem, tak i starším sourozencem. Slunný, prostorný nadstandardní pokoj může navíc rodině sloužit přes den ke hraní a společnému trávení času.

Porodnice vyhověla přání maminek a myslela na ně při rekonstrukci oddělení šestinedělí. „Vybavení pokoje jsme přizpůsobili k účelu rodinného pobytu, a to na základě dotazů maminek, které kojily starší dítě a chtěly s ním být hospitalizovány, nebo šlo o alternativní maminky a nepocházely z Ostravy. Rodinný pokoj má dvě lůžka, sociální zařízení, přebalovací pult, obývací stěnu, TV, rádio, lednici, mikrovlnou troubu a skládací postýlku pro dítě do tří let,“ popisuje Mgr. Daniela Drgová, staniční sestra porodnicko-gynekologického oddělení Vítkovické nemocnice.

Pro účely celodenních návštěv mají nadstandardní pokoje rozšířené návštěvní hodiny od 9 do 21 hodin. „Starší dítě s tatínkem docházejí za maminkou na návštěvy, hrají si tam a  jsou spolu celý den. Pokoj je totiž velký a slunný. Podle potřeb lze rodinný pokoj použít i jako dvoulůžkový za cenu 800 korun pro jednu ženu, čehož využívají především maminky, které se znají z kurzů a jsou rády za nadstandardní služby,“ pochvaluje si Mgr. Daniela Drgová. V případě obsazení pouze jednou maminkou stojí rodinný pokoj 1 500 korun na den a  rodinný příslušník si může v nemocnici rovněž objednat i celodenní stravu za 176 korun za den.

Pokud není volný rodinný pokoj, nabízí porodnice zrekonstruované, nadstandardní jednolůžkové pokoje s možností přistýlky. „O všech pět nadstandardních pokojů je velký zájem a jsou stále obsazené.

Jednolůžkové pokoje nabízíme maminkám za částku 1000 korun za den s příplatkem za přistýlku ve výši 400 korun. Dva zbývající pokoje, které rekonstrukce teprve čeká, budou mít po rekonstrukci i rozkládací sedačku, své sociální zařízení a nové vybavení,“ upřesňuje Mgr. Daniela Drgová.

Kromě nadstandardních pokojů disponuje oddělení šestinedělí osmi dvoulůžkovými pokoji, které jsou bezplatné a návštěvní hodiny mají od 10 do 11 hodin a od 15 do 18 hodin. Na všech pokojích funguje rooming-in, což je společný pobyt maminky s dítětem 24 hodin denně, který přispívá k snazšímu zvládnutí kojení a celkové péče o novorozence, a to za pomoci zkušeného personálu.

Porodnice Vítkovické nemocnice, založená již v roce 1921, je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí samostatné porodní boxy s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. V průběhu porodu nabízíme rodičkám napářku hráze pomocí bylinné směsi a po porodu je samozřejmostí bonding. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení, provozuje laktační poradnu a poskytuje poradenství pro odvykání kouření u matek.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: