Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Přední světový proktolog školil ve Vítkovické nemocnici lékaře z celé republiky

17.1.2020

Světově uznávaného lékaře Gabriela Naldiniho z Univerzitní nemocnice v Pise pozvala do Ostravy Vítkovická nemocnice, člen skupiny AGEL, aby zde pro odborníky na proktologii z celé republiky vedl praktický workshop. Chirurgové z celého Česka tak dnes pod vedením italského kolegy sledovali excelentní provedení unikátních operačních zákroků.

Operační program dnes zahrnul ojedinělou operaci rektovaginální píštěle. Dále dvě operace „kýly“ konečníku (tzv. rektokély) a nakonec také dva operační výkony komplikovaných konečníkových píštělí.

„Naši pacienti dostali jedinečnou možnost být operováni jedním z nejzkušenějších chirurgů na tuto problematiku na světě. Proktologické operace provádíme i v naší nemocnici, ale letité zkušenosti v rámci specializace doktora Gabriele Naldiniho, které předvedl v praxi na operačním sále, z něj dělají světovou proktologickou kapacitou, na kterou se v Itálii obracejí pacienti z celé Evropy,“ uvádí vedoucí lékařka pro proktologii Vítkovické nemocnice MUDr. Lucia Havrlentová, Ph.D., která se dnes odborného workshopu účastnila společně s dalšími kolegy z celé republiky, a to včetně předsedy koloproktologické sekce České chirurgické společnosti MUDr. Júliuse Örhalmiho, FASCRS, z Nemocnice Hořovice. Workshopu se dále účastnili lékaři z Pardubické nemocnice, Nemocnice Děčín či Nemocnice Nový Jičín.

„Díky dnešnímu workshopu jsme s kolegy opět technicky zdatnější. S doktorem Naldinim jsme zároveň mohli přímo na místě během operace probrat nejrůznější praktické aspekty těchto zákroků a do budoucna nám dnešní akce přispěje ke zdokonalení úspěšné léčby pacientů s těmito nemocemi přímo na našem pracovišti,“ doplnila MUDr. Havrlentová.

Proktologická péče má ve Vítkovické nemocnici v Ostravě dlouhodobou tradici. „Poskytujeme plné spektrum výkonů v oblasti proktologie a některé zákroky jsme zavedli jako vůbec první v republice, například THD metodu operace hemoroidů. Ročně provedeme okolo 300 proktologických operací  a kolem 150 operací tlustého střeva. Návštěva doktora Naldiniho nám pomohla zdokonalit naše praktické dovednosti a upevnila dobré jméno koloproktologie ve Vítkovické nemocnici,“ sdělil MUDr. Stanislav Jackanin, MBA, ředitel Vítkovické nemocnice a odborný garant nemocnice pro koloproktologii, který se odborné akce také aktivně účastnil.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: