Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Mateřská škola AGEL i v novém školním roce nabídne vzdělávání pro pedagogy z celé Moravy

9.8.2018

V dubnu letošního roku začala Mateřská škola AGEL prostřednictvím svého Vzdělávacího institutu realizovat semináře a kurzy pro pedagogické pracovníky, kterých se během čtvrt roku zúčastnilo na 200 zájemců. Ohlasy účastníků byly maximálně pozitivní, a tak Vzdělávací institut naváže na svou činnost i v nadcházejícím školním roce, kdy se účastníci mohou těšit na další přednášky a kurzy, které nadále budou vycházet z potřeb pedagogů.

„V rámci novinek jsme do programu zařadili například Vývojová specifika dítěte v interakci s pedagogem, Základní zdravotní normu pro pedagogické pracovníky, Projektování a tvorba ŠVP, Polytechnické vzdělávání v MŠ nebo praktické kurzy zaměřující se na oblast hudební, tělesnou, dramatickou či tvořivou. Vstříc ale vyjdeme i všem, kteří se pro velký zájem nedostali na některé z vyhledávaných přednášek, jakými byla například přednáška Předčtenářská gramotnost nebo Vliv střídavé péče na dítě v předškolním věku,“ prozrazuje ředitelka Vzdělávacího institutu DVPP MŠ AGEL Mgr. Simona Vyhnánková s tím, že cílem dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků je rozšířit jejich profesní portfolio, obohatit jejich metodický repertoár a nahlédnout do těch vzdělávacích oblastí, ve kterých pedagogové potřebují posílit své profesní kompetence.

Byť je Vzdělávací institut DVPP MŠ AGEL mezi vzdělávacími institucemi nováčkem, od počátku svého působení se setkává s pozitivní odezvou a maximální spokojeností účastníků, což projevilo i v opakované účasti některých účastníků.

„Vycházíme především z potřeb pedagogů a je vidět, že to má smysl. Rádi se k nám vracejí a přivádějí i své kolegy. Na jednotlivých seminářích mapujeme jejich potřeby, které vycházejí z jejich praxí. Následně vytváříme společně s odborníky na potřebná témata vzdělávací programy pro akreditaci,“ doplňuje Mgr. Simona Vyhnánková s tím, že důraz je kladen na kvalitu lektorů, lidský přístup i propojení obsahu seminářů s praxí.

Kompletní nabídku kurzů dalšího vzdělávání pro školní rok 2018/2019 i veškeré podrobnosti o jednotlivých přednáškách najdou zájemci z řad pedagogů již nyní na adrese dvpp.agel.cz. „Aktuálně nabízíme školám a pedagogům zvýhodněné ceny na všechny akreditované semináře. Jde nám zejména o podporu vzdělávání pedagogů. Víme, že rozpočty škol pro další vzdělávání pedagogických pracovníků nejsou nijak bohaté,“ prozrazuje závěrem Mgr. Vyhnánková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: