Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Tisící miminko narozené v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice se jmenuje Alexander. Stejně jako sourozenci přišel na svět velice rychle

20.9.2021

V pátek 17. září krátce po poledni vykouklo na svět v porodnici vítkovické nemocnice letošní tisící miminko a dokonce se jednalo rovnou i o tisící porod v tomto roce. Maminka Linda Grašarová zde absolvovala již třetí porod a je až neuvěřitelné, že všechny tři v součtu netrvaly ani tři hodiny.

„Jednalo se o spontánní porad, děťátko je v pořádku a maminka může jít z porodnice již po 72 hodinách domů,” oznámila v pondělí dopoledne Mgr. Daniela Drgová, staniční sestra na šestinedělí Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Linda Grašarová absolvovala první porod v roce 2017, další se uskutečnil o dva roky později ve stejné budově, ale o několik pater níže. „První porod byl hodinový, při druhém jsme nestihli ani dorazit na oddělení a proběhl na příjmové ambulanci v přízemí a třetí pak trval do 40 minut,” řekla již trojnásobná maminka Linda Grašarová s malým Alexandrem v náručí, kterému společnost dělají doma starší sourozenci Emička a Marko.

„Maminka za jubilejní porod dostala od Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice dárečky, například měla zdarma nadstandardní pokoj, ale věnovali jsme rodině také praktické dárky jako odsávačku, hrací podložku, nebo dárkový poukaz,” doplnila staniční sestra. „Je to krásná událost a jsou to moc pěkné dárky, za které velmi děkuji,” těšilo při odchodu z vítkovické nemocnice maminku Lindu, kterou doprovázel pyšný tatínek Alexandra Miroslav.

Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné porodní pokoje s úplným sociálním zázemím. Rodičky také mohou využít možnost přítomnosti otce u porodu, a to včetně císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. Nemocnice zároveň intenzivně podporuje kojení a provozuje laktační poradnu. Od 1. července nabízí vítkovická nemocnice zdarma maminkám vyšetření, které může včas odhalit u miminka závažné vrozené poruchy imunity a nově jako v první zemi zároveň s imunitou vyšetří u dítěte také onemocnění SMA – spinální muskulární atrofie.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: