Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Z vítkovické nemocnice se valil dým. Naštěstí jen cvičně

6.12.2021

Čtyři týmy profesionálních hasičů Ostrava-Zábřeh zasahovaly ve čtvrtek 2. prosince u požáru na příjmové ambulanci Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Přesně o půl desáté ráno proběhlo požární cvičení Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, během kterého do nemocničního areálu vjely tři hasičské cisterny i jeden automobilový žebřík.

„Cvičný požár propukl po zkratu na elektrické instalaci ve skladu interní příjmové ambulance a ohrozil třetí nadzemní podlaží. Vzniklý požár spustil systém elektrické požární signalizace, který aktivoval odvětrávání objektu. Hasiči evakuovali chodbu i zakouřené místnosti, kde se nacházeli dva pacienti. Jeden z nich byl pacient s omezenou schopností pohybu upoután k lůžku, jehož hasiči evakuovali evakuačním výtahem, evakuaci druhého pacienta provedla jednotka HZS přes okno za pomocí automobilového žebříku,“ popsal průběh cvičného zásahu manažer technicko-provozního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice Ing. Tomáš Mikula.

Hasiči během cvičného zásahu trénovali koordinaci zásahu v nepřehledném a dispozičně složitém nemocničním objektu, záchranu osoby, dálkovou dopravu vody, využití možnosti nasazení automobilového žebříku a jeho možné použitelnosti na západní části objektu.

Cesta trvala jednotce HZS MSK 8 minut a celá akce byla ukončena 30 minut po ohlášení na linku 112. Obdobné cvičení hasičů v Nemocnici AGEL Ostrava Vítkovice probíhá co dva roky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: