Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

V porodnici vítkovické nemocnice se v roce, ve kterém oslavila 100 let od založení, narodilo 1460 dětí

4.1.2022

V roce 2021 přišlo v porodnici nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice na svět 703 holčiček a 757 chlapců, což je v rámci českých soukromých porodnic dlouhodobě nejvyšší počet. Maminky na porodnici nejvíce oceňují vstřícný personál, příjemné moderní prostředí, matriku přímo na oddělení a nově i bezplatné vyšetření deficitu imunity miminek nebo změny v nabídce stravy.

„V létě 2021 jsme oslavili 100 let od založení vítkovické porodnice, uspořádali jsme výstavu historických fotografií a sérii online vysílání o porodu a péči o novorozence. Novinkou je možnost vyšetření buněčné i protilátkové imunity novorozence a vyšetření k vyloučení spinální muskulární atrofie. Tato vyšetření nabízí neonatologické oddělení pro děti narozené v naší porodnici zdarma. V průběhu roku se podařilo zrekonstruovat prostory pro těhotenské kurzy, které probíhají pod vedením našich zkušených porodních asistentek, a to i v době covidové. Ke snížení rizika nákazy covid-19 maminky zdarma testujeme antigenními testy před začátkem každé lekce kurzu,“ sděluje MUDr. Ivana Lukáčová, primářka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Oblíbenou službou porodnice je od roku 2020 předání rodného listu novorozence na detašovaném pracovišti matriky přímo v porodnici. Rodiče tak získají rodný list miminka bez zdržení na úřadech. Ženám na oddělení šestinedělí se také od léta 2021 nabízí možnost bohaté snídaně formou švédských stolů, vegetariánské pokrmy či výběr ze tří druhů obědů dle chuti. Mimo to si maminky pochvalují nadstandardní pokoje, které disponují širokým vybavením a plným komfortem.

,,V roce 2021 přišlo ve vítkovické porodnici na svět celkem 1460 dětí. Narodilo se 703 děvčátek a 757 chlapců. Nejčastější dívčí jména byla Eliška Ema a Sofie, mezi chlapci vedl Jakub, Tomáš a Matyáš. Z méně obvyklých jmen vybrali rodiče Yunu, Taru či Rivu a Jasona, Leona či Leviho. Posledním miminkem roku 2021 narozeným ve vítkovické porodnici byl Dominik, který se narodil 31.12. v 17:25. První děťátko roku 2022 se jmenuje Matyáš, na svět přišel 1.1.2022 ve 3:09 hodin,“ doplňuje informace staniční sestra porodního sálu Mgr. Petra Chromková.

Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelská k dětem. Rodičkám nabízí samostatné porodní pokoje s vlastním sociálním zařízením i možnost přítomnosti otce či jiného doprovodu u porodu, a to i u císařského řezu. Po porodu je samozřejmostí bonding a dotepání pupečníku. Nemocnice také poskytuje komplexní služby pro těhotné před porodem, provozuje laktační poradnu

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: