Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice v Infuzním centru zdraví nabízí podpůrné infuzní terapie ke zlepšení imunity a celkového zdraví

1.3.2022

Stále více lidí se v současné době více zajímá o své zdraví a snaží se svůj zdravotní stav zlepšit, udělat pro sebe něco navíc. Vzhledem ke stoupající poptávce po podpůrné léčbě otevřela Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice v minulém roce Infuzní centrum zdraví a nabízí možnost podpůrné infuzní terapie obsahující vitamíny a jiné zdraví prospěšné látky. V nabídce je celkem 6 typů vitamínových infuzí, které mohou přispět k dosažení lepšího zdraví a lepší kondice v dnešní vypjaté době.

Rizikovým faktorem vzniku mnoha onemocnění je špatná výživa, oxidativní stres a chronický zánět. Zejména volné radikály způsobují při oxidativním stresu závažné poškození tkání a přispívají k rozvoji chronických chorob, např. chronických infekcí, alergií, aterosklerózy, cukrovky, autoimunních a onkologických onemocnění.

„Na odstraňování volných radikálů se v těle podílejí antioxidanty. Jedním z univerzálních antioxidantů je i vitamin C, který je součástí většiny našich infuzních programů. Důležitou roli v jeho účinku hraje jeho vstřebávání. Vitamin C v tabletách se vstřebává jen omezeně. Například u dávky 200 mg se vstřebá 100 % dávky, ale z dávky 1000 mg organizmus zužitkuje již jen 50 %,“ vysvětluje lékařka ambulance praktického lékaře pro dospělé MUDr. Alexandra Ligová. Při infuzním podání lze dosáhnout podstatně vyšších hladin vitaminu C v krvi. Infuze jsou zaměřeny zejména na prevenci oxidačního stresu a obsahují i další vitaminy a látky s antioxidačním účinkem.

V nabídce Infuzního centra zdraví Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice je celkem 6 typů vitamínových infuzí, přičemž každá má svoji specifikaci. Klienti si mohou vybrat například Infuzní sérii k regeneraci nervové tkáně, která suplementuje látky přispívající k ochraně nervové soustavy nebo Multivitamínovou infuzi, která doplní zásoby vitamínů skupiny A, B, C, D, a E. Součástí této infuze je vysoká dávka vitamínu C, efektivní zejména kvůli jejímu protizánětlivému a detoxikačnímu efektu, přispívá k regeneraci tkání a orgánů a pomáhá při chronické únavě. V seznamu nabízeních infuzí je také podpůrná infuze pro vegetariány a pacienty s celiakií, která doplní chybějící vitamin B12, vitamin D, stopové prvky a další důležité vitaminy, které pacientům po zavedení bezlepkové diety mohou chybět.

„Podávání infuzního vitaminu C ve vysokých dávkách je poslední roky velice populární. Vysoké dávky vitaminu C přispívají k rychlejší regeneraci při stresových a zátěžových situacích, po vleklých nemocích, jsou oblíbené u sportovců i u onkologických pacientů. Podání vysoké dávky vitaminu C rychle řeší jeho dlouhodobý nedostatek v těle, který se často těžko dohání konzumací ovoce a zeleniny. Infuze vitaminu C lze podávat i preventivně, před chřipkovým obdobím na zvýšení imunity nebo průběžně, pokud Vás čeká náročné stresové období,“ popisuje MUDr. Alexandra Ligová.

Tyto podpůrné infuze můžou také pomoci, pokud vás trápí postcovidový syndrom. Potíže, vyskytující se v rámci tohoto syndromu, omezují významně život pacienta po dobu několika týdnů až měsíců. Rekonvalescence po onemocnění covid-19 trvá týdny a není nezvyklé, že se pacient dlouhodobě neumí vrátit ke své dřívější rutině a k plnému nasazení, jak byl zvyklý před nemocí. Je potřeba i dalších režimových opatření, kam patří mírná pohybová aktivita, dechová rehabilitace, chůze, procházky, strečink, jóga, kvalitní strava, pitný režim a posilování imunity.

Jak infuzní terapie probíhá?

Po krátké vstupní konzultaci s lékařem absolvujete v Infuzním centru zdraví v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice nitrožilní podání infuze pod dohledem infuzní sestry. Aplikace infuze trvá kolem 60 minut, podle vybraného typu. Infuze je možné opakovat 1-2x týdně, vše závisí od stavu a účelu terapie. V nabídce lze vybírat i mezi cenově zvýhodněnými balíčky infuzí a k dispozici jsou také dárkové certifikáty.

Po terapii je možné se ihned vrátit k jakékoliv činnosti, bez omezení. Terapie není hrazena zdravotní pojišťovnou. Zájemci mohou rezervovat termín na rezervace.vtn.agel.cz. Pro více informací navštivte webové stránky nemocnice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: