Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Rehabilitační oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice promění rekonstrukce za 40 milionů

26.5.2022

Masivní rekonstrukce se v nejbližších měsících dočká ambulantní část rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Čtyřpodlažní budovu čeká nejen estetizace, ale i celková přestavba prostor, změna dispozic i využití jednotlivých podlaží. Oddělení se tak promění k nepoznání a nabídne i několik novinek, mezi kterými bude třeba wellness centrum, lymfoterapie či nové šatny pro pacienty i personál.

Rekonstrukce ambulantní části rehabilitačního oddělení startuje právě v těchto dnech a zahrne modernizaci napříč všemi podlažími budovy D. „V suterénu zrekonstruujeme šatny personálu a vybudujeme nové moderní šatny pro pacienty. V prvním nadzemním podlaží bude zrušen bazén a nově vznikne wellness centrum, lymfoterapie, individuální tělocvičny a velká tělocvična, přičemž zároveň zrenovujeme stávající vodoléčbu. Ve druhém podlaží místo velké tělocvičny vybudujeme 4 individuální tělocvičny a zrenovujeme elektroléčbu i kartotéku a v nejvyšším patře pak vznikne inspekční pokoj lékařů a zmodernizujeme ergoterapii,“ popisuje Ing. Tomáš Mikula, manažer technicko-provozního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

V budově zároveň dojde k výměně výtahu, celkově budou vyměněny elektroinstalace, rozvody vody i odpadů a také podhledy stropů. Funkční modernizaci pak doplní estetizace, která zahrne obnovu podlah, stěn i části vybavení a také celkovou změnu uspořádání prostoru.

„Rekonstrukce nám zajistí nové příjemné prostředí, které bude odpovídat současným trendům. Pacientům nabídneme větší komfort, hlavně v oblasti zázemí šaten. Dojde i k rozšíření stávající nabídky a služeb, včetně rozšíření o komerční zónu jak pro cvičení, tak pro relaxaci. Zaměstnancům pak přinese modernizace v první řadě příjemnější pracovní prostředí a důstojné zázemí šaten,“ říká MUDr. Jana Štveráková, primářka rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Rekonstrukce, která startuje v tomto týdnu, bude trvat přibližně osm měsíců a její celkové náklady by se měly vyšplhat na více než 38 milionů korun. Během rekonstrukce přitom bude v první fází omezen provoz vodoléčby, ve druhé fázi dojde k omezení elektroléčby a ve třetí fázi bude z provozu vyřazen výtah.

„Dopady na pacienty se budeme snažit minimalizovat, jak jen to půjde. Věřím, že to bude akceptovatelná cena za to, že brzy nabídneme pacientům i zaměstnancům prostředí odpovídající dnešní době, ve kterém se zdravotníkům bude jistě lépe pracovat a pacientům a klientům lépe rehabilitovat. Já osobně se těším na to, až budeme moci nabídnout aktivity nejen pacientům rehabilitace, ale i klientům, kteří se chtějí o sebe preventivně starat,“ uzavírá MUDr. Štveráková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: